Pasak jo, bendrovė jau yra įsigijusi beveik 2 tūkst. hektarų žemės, į kurią investuota apie 5 mln. litų.

Su "Žemės vystymo fondu" per dalį savininkų susijusi bendrovė "Agrovaldymo grupė" valdo apie 10 žemės ūkio bendrovių. Anksčiau skelbta, kad po trečdalį "Agrovaldymo grupės" akcijų valdo bendrovė "ŽIA valda" ir "Invaldos" grupės įmonė "Finansų spektras".

"Finansų spektrą" valdančios finansų maklerio įmonės "Finasta" valdybos pirmininkas Darius Šulnis Eltai sakė, kad "Invaldos" grupė šiuo metu "Žemės vystymo fondo" akcijų neturi, tačiau kaip finansinis investuotojas siekia įsigyti 10 proc. akcijų paketą.

"Vienas iš mūsų tikslų - užtikrinti, kad "Agrovaldymo grupės" įmonės turėtų dirbamosios žemės - mes ją nuomojame", - sakė R.Žvirblis.

Pasak jo, bendrovė taip pat perka dirbamąją žemę bei ją nuomoja ūkininkams. "Sudarome ilgalaikes sutartis, leidžiančias ūkininkams ramiai planuoti investicijas", - teigė R. Žvirblis.

Pagal įstatymus, vienai bendrovei leidžiama įsigyti ne daugiau kaip 2 tūkst. hektarų žemės. Pasak R.Žvirblio, jau yra įsteigta bendrovė "Žemės vystymo fondas AVG", veiklą turėtų pradėti ir "Žemės vystymo fondas 11".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją