Produktai:

240 g aguonų,
110 g cukraus pudros,
80 g cukraus,
1 šaukštelis cinamono,
1/2 šaukštelio maltų gvazdikėlių,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
1 citrinos žievelė,
6 kiaušiniai,
4 baltymai,
2 šaukštai aliejaus.

Kaip gaminti:

1. Į dubenį suberkite aguonas, cukraus pudrą, cinamoną, gvazdikėlius ir kepimo miltelius, viską kruopščiai išmaišykite.

2. Sudėkite tarkuotą citrinos žievelę, kiaušinius, aliejų. Plakite, kol masė ims putoti.

3. Išplakite kiaušinių baltymus, po truputį suberkite cukrų ir plakite, kol cukrus ištirps.

4. Supilkite išplaktus baltymus į pagrindinę masę, viską išmaišykite iki vientisos konsistencijos.

5. Kepimo formą ištepkite aliejumi, pabarstykite miltais. Supilkite į kepimo formą tešlą. 170 laipsnių karščio orkaitėje kepkite 40 – 50 min.

Skanaus!

Mėgstate gaminti? Atsiųskite mums savo receptą!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)