Aktorius renginyje pasakojo savo istoriją: kaip jam sekėsi kopti į šlovės viršūnę. Paklaustas, kaip jam sekasi laiką leisti Vilniuje, aktorius dėstė, kad neblogai – jis nori pasikalbėti su žmonėmis ir smagiai praleisti laiką.

Tačiau kino aktoriui buvo nelengva kalbėti auditorijai. Pirmiausia, jam pasidarė karšta, ėmė pilti prakaitas, tad aktorius nutarė nusirengti švarką.

Paklaustas apie savo vaikystę ir pirmąsias patirtis kovos menų srityje, aktorius ėmė dalintis atsiminimais apie savo vaikystę, sunkią ligą, kurią išgyveno paauglystėje bei sunkumus kovos menų pamokose, į kurias jį nuvedė tėvas, norėdamas padėti fiziškai silpnam sūnui.

„Kai gimiau, fiziškai nebuvau apdovanotas, tai žinojau, ir mano tėtis mane atvedė į treniruotes, - prisiminė kino filmų žvaigždė. - Man buvo 11 metų.“

Tuomet jis pabrėžė, kad svarbiausia yra mokėti tinkamai nukreipti savo mintis, ko jis pradėdamas lankyti treniruotes dar nemokėjo padaryti.

„Kai pradėjau treniruotis, nežinojau, kuria linkme nukreipti savo mintis. Buvau jauniausias vaikinas pamokose, - prisiminė jis. - Turėjau atlikti daug tempimo pratimų, kad galėčiau smūgiuoti ir pasiekti aukštesnius (vaikinus kovos menų pamokose – DELFI).“

Tačiau jis teigė, kad „buvo nelankstus“ ir jam „nesisekė“. Tai, kas padėjo pasiekti rezultatų, aktoriaus nuomone, buvo mokytojų meilė jų darbui.

„Mano mokytojai man davė daug meilės ir tai man padėjo pasiekti daugiau“, - mano kovos filmų aktorius.

Jis atviravo, kad mokslais daug nesidomėjo ir anksti metė mokyklą.

„Jaučiau, kad mokykla man gyvenime daug neduos, nes jaučiau, kad daug svajoju savo „kokone“. Mano tėvas prieš pradėdamas dirbti floristu, turėjo biblioteką, tad skaičiau daug knygų, esu labai vizualus“, - apie tai, kas jį domino, kalbėjo J. C. Van Damme'as.

Temos keitėsi viena po kitos

Jo kalbai įsibėgėjant, vieną aktoriaus temą keitė kita. J. C. Van Damme'as pasakojo, kad kai jam buvo 13, jis įsimylėjo gražią merginą, kuri jam atsakė tuo pačiu.

„Gyvenime esu daug patyręs, - sakė aktorius. - Tai prasidėjo, kai įsimylėjau labai gražią merginą, man buvo 13. Gal ji mane pasirinko dėl to, kad jai buvo manęs gaila - fiziškai nebuvau patrauklus.”

Daugiau apie šią istoriją aktorius nebuvo linkęs pasakoti, bet jis kalbėjo, kad, svarbiausia, visuomet savęs klausti, kokią savo buvimo prasmę Žemėje matai.

„Galiausiai turi užduoti sau klausimą, kam aš čia esu”, - apibendrino J. C. Van Damme'as.

Jis tęsė: „gerai, kad turi išsilavinimą, skaitai knygas, bet jos suteikia informacijos iki tam tikro laipsnio. Galiausiai imi savęs klausti, ką darai čia, šioje planetoje. Aš manau, kad kūryba yra meilė“ - taip J. C. Van Damme'as pasakoja ir susidomėjęs aktoriaus karjera. Jis norėjo kurti, išgarsėti ir būti žinomas kaip didvyris.

J. C. Van Damme'as papasakojo apie savo meilę gamtai ir daugybę kitų problemų, kurias jis mato ir kurias būtų nesunku išspręsti. Pavyzdžiui, J. C. Van Damme'as dėstė, kad žmonės prieš susilaukdami vaikų, pirmiausiai turėtų įsivaikinti jau gimusius vaikus.

Visgi, aktorius kalbėdamas kelis kartus pabrėžė, kad neturi ką pasakyti ir jis nežino, ko auditoriją gali išmokyti.

Kalbėdamas aktorius jaudinosi, klaupėsi, jo balsas virpėjo iš susijaudinimo.

Galiausiai, J. C. Van Damme'as pasiūlė būdą atsipalaiduoti ir parodė, kaip tai padaryti: atsigulė ant scenos grindų ir ėmė giliai kvėpuoti. Aktorius siūlė kvėpuoti giliai po 5 minutes, po to paragino medituoti, nes tai žmonėms padeda nurimti.

J. C. Van Damme'ui atsigulus ant scenos, renginio dalyviai ir vedėjas Rives ėmė daryti nuotraukas – nors aktoriaus pranešimas buvo permainingas ir gausus temų, svečiai to iš aktoriaus nesitikėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (191)