UEFA Drausmės komitetas nusprendė įskaityti Albanijos ekipai techninį pralaimėjimą 0:3, o šalies federacijai skyrė 100 tūkst. eurų (345 tūkst. litų) baudą.

Analogiškai piniginę papurtyti turės ir Serbijos futbolo federacija. Serbų komandai skirta 3 taškų nuobauda, be to, artimiausias dvejas oficialias namų rungtynes ji turės žaisti be žiūrovų.

Serbams sankcijos skirtos už organizuotumo stoką, saugumo neužtikrinimą, fanų deglų ir petardų mėtymą, įsiveržimą į aikštę ir lazerių naudojimą.

Albanai nubausti už atsisakymą grįžti į aikštę ir tęsti rungtynes bei neleistiną transparantą.

Albanijos federacijos teisininkai tokį verdiktą iškart pavadino parodija. Esą dėl serbų nesugebėjimo užtikrinti tvarką Belgrado stadione albanų futbolininkams buvo iškilęs mirtinas pavojus, todėl sankcijos turėjo būti žymiai griežtesnės. Tvirtinama, neva su į rūbinę sprunkančiais svečiais taikėsi susidoroti ne tik vietos sirgaliai, bet ir policijos pareigūnai.

Savo ruožtu, Serbijos federacija įsitikinusi, kad nutraukti mačą ir sukelti skandalą albanai buvo suplanavę iš anksto.

DELFI primena, kad mačas Belgrade buvo nutrauktas 42 min. – po to, kai stadione pasirodė nuotoliniu pulteliu valdomas lėktuvėlis, prie kurio prikabintoje vėliavoje buvo pavaizduota Albanija su prijungtomis kaimyninių šalių teritorijomis, o aikštėje ir tribūnose kilo riaušės.

Minėtą vėliavą sugriebęs serbas Stefanas Mitrovičius nutempė ją žemėn, tačiau tada jį užpuolė albanų futbolininkai. Į masinį susistumdymą įsitraukė ir į aikštę įsiveržę serbų futbolo fanai. Iš tribūnų ėmė skrieti įvairūs daiktai ir svečiams teko sprukti.

Beje, serbai tribūnose sudegino NATO vėliavą ir iškėlė plakatą „Šlovė Putinui!“ („Slava Putinu“).

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)