„Schalke 04“ klubui mačas prasidėjo nesėkmingai: jau 16 min. portugalas Nani išvedė svečius į priekį. Bet netrukus šeimininkų reikalai po truputį pradėjo taisytis: 33 min. rusų arbitras po ginčytino epizodo (kovos ore dėl aukšto kamuolio) parodė antrą geltoną kortelę „Sporting“ gynėjui Mauricio ir išvijo jį iš aikštės, o baudos smūgį įvarčiu pavertė Chinedu Obasi – 1:1.

Likę mažumoje Portugalijos vicečempionai po pertraukos praleido dar du įvarčius ir, atrodė, kad jau susitaikė su pralaimėjimu – 1:3. Visgi „Sporting“ saugas Adrienas Silva 64 ir 78 min. atsakė dviem taikliais smūgiais bei netikėtai išlygino rezultatą – 3:3.

Prasidėjus paskutinei pridėtinio laiko minutei (93 min.) „Schalke 014“ puolėjas Klaasas-Janas Huntelaaras, būdamas baudos aikštelėje, pataikė Jonathanui Silvai kamuoliu į veidą, tačiau 35-erių teisėjas S. Karasiovas iš Maskvos nusprendė skirti nebūtą 11 metrų baudinį už neva žaidimą ranka, o jį realizavęs Ericas Choupo-Motingas išplėšė pergalę – 4:3.

Po susitikimo „Sporting“ treneris Marco Silvas negalėjo patikėti tokiais teisėjais veiksmais – nei pirmame kėlinyje jo auklėtiniui parodyta raudona kortele, nei 93 min. skirtu išgalvotu 11 metrų baudiniu.

„Tai, kas atsitiko, yra nenormalu. Tai – neįtikėtina neteisybė. Nieko kito aš negaliu pasakyti“, – tūžo jis.

Dvikovai Gelzenkirchene vadovavo visa teisėjų brigada iš Rusijos: S. Karasiovui padėjo asistentai – Antonas Averjanovas ir Tichonas Kaluginas, ketvirtas arbitras Nikolajus Golubiovas ir papildomi asistentai – Aleksejus Nikolajevas bei Vitalijus Meškovas.

DELFI primena, kad 2006 m. lapkritį Rusijos dujų koncernas „Gazprom“ tapo pagrindiniu „Schalke 04“ rėmėju ir pažadėjo per kelerius metus investuoti į komandą 125 mln. eurų.

Kai kurie analitikai šią „Gazprom“, kurio vardas nuo to laiko puikuojasi ant Gelzenkircheno ekipos marškinėlių priekio, paramą vertina kaip politinį rusų žingsnį sustiprinti draugystei su Vokietija. Glaudžius ryšius ir bendradarbiavimą tarpusavyje užmezgė ir „Schalke 04“ bei Sankt Peterburgo „Zenit“ klubai.

Iškovoję tris taškus vokiečiai įsitvirtino antroje G grupės vietoje ir žengė didelį žingsnį kito etapo link.

G grupės turnyro lentelė:

1.Londono „Chelsea“32108:17
2.Gelzenkircheno „Schalke 04“31206:55
3.NK „Maribor“30212:82
4.Lisabonos „Sporting“30124:61

Sergejus Karasiovas

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (388)