Pirmą kartą Lietuvos tinklinio čempionato atidarymo proga naujoje Alytaus tinklinio centro salėje organizuotame Supertaurės renginyje apsilankė ir Alytaus miesto meras Jurgis Krasnickas. Jis džiaugėsi tinklinio atgimimu mieste ir tuo, kad šiemet šalies čempionate po ilgos pertraukos dalyvauja net dvi alytiškių ekipos – „Dzūkijos“ vyrai ir „Prekybos“ moterys.

Supertaurės rungtynėse praėjusių metų čempionai bei Didžiosios LTF taurės laimėtojai šiauliečiai dramatiškoje kovoje dar kartą įrodė savo pranašumą. Tinklinio sirgaliai jau yra įpratę, kad Kelmės ir Šiaulių ekipų susitikimai paprastai trunka 5 setus. Nors šiemet abi komandos radikaliai pakeitė savo sudėtis, ši tradicija išliko.

Pirmame sete „Elga-Master Idea“, kuriai ekspertai iš anksto prognozavo nesunkią pergalę, gan greitai išsiveržė į priekį ir užtikrintai pirmavo. Seto pabaigoje kelmiškiai sugebėjo sumažinti skirtumą, tačiau išlyginti rezultato nebespėjo. Antrame sete virė lygi kova, nė viena komanda nesugebėjo įgyti ženklesnės persvaros. Sėkmingiau pabaigą sužaidę Kelmės tinklininkai išplėšė pergalę sete rezultatu 28:26 ir išlygino rezultatą 1:1.

Apmaudžiai pralaimėta antro seto pabaiga šiauliečius išmušė iš vėžių, o užsivedę „Antivio-Etovio“ tinklininkai triuškino varžovus, vieną po kito blokuodami jų smūgius ir patys lengvai pelnydami taškus – trečias setas laimėtas net 25:10.

Visgi Šiaulių „Elga-Master Idea“ pademonstravo čempionų charakterį ir atsigavo po kelmiškių užkurtos pirties. Ketvirtame sete šiauliečiai nebeleido „Antiviui-Etoviui“ diktuoti savo sąlygų ir lygioje kovoje ryžtingai sužaidę seto pabaigą, jį laimėjo 25:23. Panašiai klostėsi ir penktasis setas, kurį Šiaulių tinklininkai atkaklioje kovoje vos 2 taškais laimėjo prieš įsibėgėjusius kelmiškius.

Labiau nei pralaimėtos rungtynės „Antivio-Etovio“ vadovus nuliūdino paskutinėmis rungtynių sekundėmis pagrindinio komandos jungiančiojo Mariaus Barauskio gauta trauma. Susidūręs po tinklu su varžovu, jaunasis tinklininkas susižeidė koją.

Visgi po rungtynių Kelmės ekipos treneris Ramūnas Barauskis buvo nusiteikęs optimistiškai: „Rungtynes vertinu teigiamai, nes mes tik pirmą kartą šiais metais sustojome į aikštelę prieš varžovus. Man patiko jaunimas, kovojo labai neblogai, pagal savo galimybes. Žinoma, įtampa dar šiek tiek pakišo koją, sustojime buvo netikslumų, kai nežinojo, kas kur turi stovėti. Tuomet išsibalansuodavo ir kelis taškus prarasdavo, kol vėl įeidavo į ritmą.“

R. Barauskis šių metų Lietuvos čempionato favoritais įvardina Šiaulių ir Marijampolės ekipas. Pastaroji smarkiai sustiprino savo sudėtį, pasikviesdama patyrusius žaidėjus Olegą Čebialį, Joną Rakicką, Andrių Gaidį. „Mes šiais metais smarkiai nukraujavome, praradome net 5 patyrusius žaidėjus. Tokį jungiantįjį kaip Mantvydas Šuklys (išvykusį žaisti į Suomiją) pakeisti 15-mečiui nėra lengva. Dabar mūsų pagrindas – jaunimas. Gerai, kad jie čia gavo truputį streso, įtampos, tai bus jiems tik į naudą“, - teigė treneris.

Šiaulių „Elgos-Master Idea“ vadovas Aivaras Strockis: „Mes iš tiesų jautėmės rungtynių favoritais, nes ruošėmės joms labai rimtai, važiavome į Rygą, kur žaidėme prieš „Schenker lygoje“ žaidžiančią komandą ir ją įveikėme. Pasitikėjimas savimi tikrai buvo, tik reikia atsižvelgti į tai, kad patys jauniausi mūsų komandos žaidėjai yra abu jungiantieji. Pernai turėjome patį vyriausią, labiausiai patyrusį jungiantį Olegą Čebialį, o šį kartą ir Matas Navickas, ir Aivaras Strockis yra dar labai jauni ir kartais sunkiai tvarkydavosi su jauduliu“.

„Gerai, kad pamatėme savo silpnas vietas, toliau ruošimės ir žaidimas tik gerės. Be abejo, labai trūksta Arno Rumševičiaus, išvykusio į Estiją, kuris klube žaidė 5 metus kaip vienas pagrindinių žaidėjų, kuriam buvo skiriami paskutiniai kamuoliai. Dabar mums tokį žmogų reiks atrasti. Taure labai džiaugiamės, juo labiau, kad ji pirmą kartą buvo organizuota. Galėsime šį laimėjimą įsirašyti į savo istoriją“, - šypsojosi A. Strockis.

Lietuvos tinklinio čempionato atidarymo šventėje draugiškas rungtynes žaidė abi Alytaus vyrų ir moterų tinklinio komandos. Prie Lietuvos čempionato prisijungusias „Alytaus Dzūkijos“ ir „Alytaus prekybos“ ekipas sveikino Lietuvos tinklinio federacijos generalinis sekretorius Juozas Lapeika, kuris abiejų komandų vadovams įteikė dovanas – „Molten“ tinklinio kamuolius. Taip pat J. Lapeika įteikė padėką paskutinį kartą rungtynėms teisėjavusiam garbaus amžiaus sulaukusiam žymiam Lietuvos tinklinio treneriui, teisėjui ir tinklinio puoselėtojui Vytautui Juozui Kirkliauskui.

Gausiai susirinkusius vietos sirgalius nudžiugino „Alytaus prekybos“ tinklininkės, kurios 3:1 (25:20, 20:25, 25:21, 25:16) įveikė Lietuvos sporto universiteto komandą. „Alytaus Dzūkijos“ vyrai 0:3 (17:25, 12:25, 26:24) nusileido Kauno „Marito“ ekipai.

„Achema“ turnyre „Jelgavos taurė“ liko ketvirta

Sekmadienį baigėsi Latvijoje vykęs tarptautinis tinklinio turnyras „Jelgavos taurė 2014“. Jame Jonavos „Achema“ užėmė ketvirtą vietą, o Lietuvos jaunių merginų rinktinė liko šešta.

Po labai sėkmingo šeštadienio, kai jonavietės iškovojo tris iš eilės pergales, sekmadienį „Achemai“ teko žaisti su dviem pajėgiausiomis Latvijos komandomiss – šalies čempione „Jelgava/LU“ bei vicečempione Rygos „MVS/RSU“. Pirmai „Achema“ nusileido 1:2, o antrai – 0:3.

Lietuvos jaunių rinktinė patyrė dar dvi nesėkmes: 0:3 pralaimėjo „Zeltaleja/MSG“ ir 1:2 nusileido Babitės tinklinio klubui.

Turnyro nugalėtojomis tapo šeimininkės „Jelgavos/LU“ tinklininkės. Po jų net trys komandos – „Achema“, „Jelgava/LU“ ir „MVS/RSU“ surinko po vienodai taškų, todėl buvo skaičiuojamas jų tarpusavio rungtynių laimėtų ir pralaimėtų setų santykis. Jonavietės su prasčiausiu santykiu liko ketvirtoje vietoje.

Jonavos „Achemos“ treneris Saulius Matikonis: „Komandų lygis turnyre buvo labai panašus, tą parodo ir rezultatai. Apmaudu, kad iki antros vietos mums pritrūko vieno laimėto seto. Dauguma dalyvavusių klubų yra išretinti traumų ir negalėjo remtis visomis savo žaidėjomis. Nors merginoms per abi varžybų dienas teko didelis krūvis, turnyras buvo surengtas labai laiku. Kitą savaitę mūsų laukia pirmosios oficialios sezono rungtynės prieš Kauno „Heksą“, tad buvo labai naudinga sužaisti kuo daugiau kontrolinių mačų“.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)