„Manau, kad šie kūrėjai vis dar per mažai žinomi ir matomi didžiosiose scenose, nors savo darbais yra to labiau nei nusipelnę, todėl net neabejoju, kad greitu metu tai pasikeis. Įspūdingas reginys: esu tikras, kad nieko panašaus nesate matę per visą savo kirpėjų karjerą. Andrius ir Anatolijus iš Lietuvos – „A-Twins,“ – štai taip „A-Twins“ kolekciją Londono publikai pristatė SACO įkūrėjas ir „Noise“ renginio įkvėpėjas Richard Ashforth.

Pasaulio lyderiai ir plaukų stilistikos diktatoriai - Londono SACO akademija ir jos įkūrėjas Richard Ashforth, karjerą pradėjęs paties Vidal Sassoon komandoje, jau trečius metus organizuoja ambicingą, provokuojantį ir įprastus rėmus laužantį renginį – plaukų stilistikos šou „Noise“ (triukšmas liet.), kuriame dalyvauja tik kviestiniai svečiai – kirpėjų pasaulio žvaigždės iš viso pasaulio.

Šiemet spalio 11 dieną Londone vykusio „Noise underground show“ scenoje įspūdingą, lietuviškų kabančiųjų sodų įkvėptą kolekciją pristatė ir tikrą publikos euforiją sukėlė lietuvių kūrybinė komanda „A-Twins“ – Andrius Mašauskas ir Anatolijus Pajanok.

„Noise“ – tai ne konkursas ir ne įprasta šukuosenų demonstracija. Po provokuojančiu pavadinimu slepiasi ne mažiau provokuojanti idėja: sukviesti progresyviausius pasaulio kūrėjus ir įkvepiantį bei kūrybingumą žadinantį šou. Net ir renginio organizavimo konceptas netradicinis: apie jo vietą pranešama socialiniuose tinkluose, likus dviem valandoms iki renginio pradžios. Ar toks modelis pasiteisina? Su kaupu: senuosiuose Angaruose organizuoto šou salėje užgniaužę kvapą petys petin spaudėsi per 400 žiūrovų minia, dar tiek jų liko už durų, nes paprasčiausiai nebetilpo.

Šiemet tarp tokių legendų kaip britas Tim Hartley, australas Emiliano Vitale (išrinktas 2014 metų geriausiu Australijos kirpėju), ispanų „X-Pression Creativos“ ir SACO kreatyvai, lietuviai Andrius Mašauskas ir Anatolijus Pajanok pademonstravo įspūdingą ir konceptualią istoriją: nuo pirmapradės žemės, archaiškų lietuviškų simbolių, iki modernaus virsmo – kolekciją „Archaic Gardens“.

Kolekcija įkvėpta lietuviškų kabančiųjų sodų, kuriuose susipina žmogiškoji esmė: nuo gyvybės medžio, vyro-moters pasaulių susijungimo, iki universaliausių archetipinių simbolių. Ne veltui šiaudiniai sodai būdavo kabinami virš vestuvių stalo – todėl ir kolekciją demonstruojantys modeliai tą vakarą pavirto sumodernintomis nuotakomis.

Tai padaryti padėjo talentingų lietuvių dueto PURE - Dovilės Cibulskaitės ir Anos Romanovos – kurti kostiumai. Šiaudinius kabančiuosius sodus primenančius karkasus padėjo sukurti garsus skulptorius Danielius Sodeika.

„Renginio atmosfera – avangardinė, klubinė, publika šurmuliuoja, gyvai ir emocionaliai reaguoja į tai, kas vyksta scenoje. Ir čia – išeina mūsų trapi nuotaka, kurią simboliškai aprengia dvi merginos. O kai pasigirdo perdirbti lietuviškos sutartinės garsai, pagal kuriuos modeliai scenoje ėmė šokti ratelį, salė tiesiog nuščiuvo – atrodė, kad visus užbūrė tas sakralus ir didingas momentas,“ – neeilinio pasirodymo įspūdžius pasakoja Andrius ir Anatolijus.

Renginiui pasibaigus, kūrybinės komandos darbas tęsėsi toliau: kartu su vienu profesionaliausių mados ir reklamos fotografu Lietuvoje - Tomu Vyšniausku, organizuota naktinė fotosesija Londono dokuose ir Canary Warf finansų rajone, kurios kvapą gniaužiančiais rezultatais „A-Twins“ žada pasidalinti jau netrukus.

Nuotraukų autorius: Tomas Vyšniauskas (electromagnetico.lt)
Plaukai: kūrybinė komanda A-Twins
Drabužiai ir stilius: PURE (Dovilė Cibulskaitė & Ana Romanova)
Choreografija: Marijanas Staniulėnas
Tatuiruočių autorius: Vaigirdas Kofy
Modeliai: Ruta Model Management
Rėmėjas: „Nook Family“ ir „Evo“

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)