Varpų gatvėje, priešais Šv. Juozapo Darbininko bažnyčią, jau kyla pirmojo penkių aukštų su mansarda daugiabučio mūrai. Po poros mėnesių šiauliečiai statybos darbus pradės ir ties Taikos prospekto-Smiltelės gatvės sankryža, rašo dienraštis "Vakarų ekspresas".

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Žemėtvarkos ir teritorijų plėtros skyriaus vedėjos Raimondos Gružienės, šiauliečiai tris gyvenamųjų namų statybai skirtus sklypus Varpų gatvėje, kurių bendras plotas 63 arai, įsigijo pernai vasarį.

Už juos bendrovė miestui sumokėjo 1,3 mln. litų. Pernai liepą "Arkada" dar už 87 tūkst. litų įsigijo šalia esantį 2 arų komercinės paskirties sklypą ir pakeitė jo paskirtį į gyvenamąją.

Šioje teritorijoje, pasak "Arkados" tarybos pirmininko Artūro Masėno, bus pastatytas apie 7 tūkst. kvadratinių metrų ploto gyvenamųjų namų kompleksas, kuriame bus įrengta apie 100 butų. Į jo statybas bendrovė investuos apie 23 mln. litų.

Po poros mėnesių naujo gyvenamojo komplekso statybas "Arkada" pradės ir ties Taikos prospekto-Smiltelės gatvės sankryža. Už šį prieš prekybos centrą BIG esantį 2,3 hektaro ploto sklypą šiauliečiai pernai liepą aukcione sumokėjo 7,6 mln. litų.

Pasak R.Gružienės, tai yra didžiausia suma, Klaipėdos savivaldybės administracijos organizuojamuose aukcionuose sumokėta už gyvenamosios paskirties sklypą.

"Šiame sklype pastatysime devynis daugiabučius, kurių bendras gyvenamasis plotas užims apie 30 tūkst. kvadratinių metrų. Statybos bus pradėtos ties sankryža - čia iškils du sujungti devynių aukštų namai. Greta jų, palei Taikos prospektą, bus statomi du taip pat sujungti 7-8 aukštų namai ir du šešiolikaaukščiai. Už šių, komplekso akcentu būsiančių namų, palei Taikos prospektą, išdygs dar trys sujungti 7, 8 ir 9 aukštų namai", - sakė A.Masėnas.

Į šį kompleksą "Arkada" investuos apie 90 mln. litų. Statybos bus vykdomos etapais, planuojama jas pabaigti per trejus metus.

1989 metais įkurtą valstybės įmonę "Arkada" šiuo metu valdo privatūs fiziniai asmenys. Bendrovė, be Šiaulių, statybos projektus taip pat vysto Vilniuje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją