Biržoje buvo jaučiamas nedidelis optimistinės nuotaikos gūsis, kuris po korekcinio laikotarpio buvo iššauktas kelių stambesnių investuotojų pasirodymu rinkoje. Tai akivaizdžiai atsispindėjo "Lietuvos telekomo" (LTEL) pozicijoje - bendrovės akcijų kaina pakilo 0,9 proc. iki 2,27 lito, o apyvarta siekė 1,631 mln. litų, kas sudarė 60 proc. visos dienos prekybos apyvartos. Kitų bendrovių akcijomis prekiauta neaktyviai, nes tik trijų bendrovių apyvartos peržengė 100 tūkst. litų apyvartos kartelę.

Vienu sandoriu buvo perparduota 660 tūkst. "Lietuvos telekomo" akcijų, kurių kaina siekė 2,26 lito. Tokie sandoriai rinkos dalyviams parodė, kad Vilniaus biržoje nors ir apsnūdę pastaruoju metu, tačiau situaciją ir toliau stebi stambieji užsienio investuotojai.

Taip pat aktyviau buvo prekiauta "Grigiškių" (GRIG) bei "Sanito" (SANI) akcijomis, kurių kainos atitinkamai pakilo 3,66 proc. iki 3,68 lito ir sumenko 0,52 proc. iki 48,25 lito, o apyvarta siekė 178,2 tūkst. litų bei 147,2 tūkst. litų.

Trečiadienį prekyba "Grigiškių" akcijomis aktyviau prekiauta 3,6 lito lygmenyje ir tik paskutiniais sandoriais kaina buvo pakelta į beveik dviem procentais aukštesnį lygmenį. Tuo tarpu "Sanito" akcijomis buvo sudaryti vos du sandoriai. Vieno iš jų metu "Sanito" akcijų buvo perparduota už 144 tūkst. litų.

JT finansų makleris Marius Dubnikovas

Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia Finansų maklerio įmonė “Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją