Gyvename šiuo metu trise - man 51-eri, vyrui 55 metai bei pas mus gyvena 15-os metų globojama mergaitė. Du sūnūs jau užaugę, jaunėlis gyvena ir dirba sostinėje, vyresnėlis išvykęs į JAV, kur gyvena sukūręs šeimą.

Aš esu paprasta socialinė darbuotoja, uždirbanti apie 1500 Lt (į rankas), vyras – samdomas darbuotojas privačioje įmonėje, kur jo alga – 1200 Lt. Dar gauname už globojamą mergaitę 290 Lt į mūsų sąskaitą ir 230 Lt mergaitė gauna į savo sąskaitą. Paskaičiavus mūsų mėnesio pajamas, susidaro apie 3000 Lt.

Šeimoje susitarėme taip, kad vyras moka už butą (trys kambariai daugiabutyje) bei prižiūri automobilį (degalai ir pan.), o aš perku maistą, taupau kelionėms, esu atsakingą už draudimą.

Didžiąją dalį maisto perkame Lenkijoje, kur vykstame kas du mėnesius, Lietuvoje perkame tik duonos produktus, vaisius (daržovėmis paremia giminės iš kaimo) bei rūkytus mėsos gaminius, nes čia jie skanesni.

Visi pieno produktai, mėsa, sultys ir dar daug kas perkama Lenkijoje – tam vienu kartu išleidžiame apie 800 Lt. Gyvename taupiai, skaičiuojame ir paskirstome pinigus – 100 Lt kainuoja mano kaupiamasis draudimas, stengiamės iki 700 Lt atidėti kelionėms, o kas lieka, tai maistui, kartais kokiam drabužiui ar batams su nuolaida.

Merginos globos pinigai išleidžiami irgi viską paskaičiavę – 200 Lt paliekame taupymui, kiti – pagal jos poreikius, nes tai toks amžius, kai visko norisi. Turime dviračius, daug važinėjamės, šią vasarą trise keliavome po Graikiją bei aplankėme nematytas Žemaitijos vietas... Nesakau, jog lengva gyventi, tikrai reikia skaičiuoti ir taupyti. Džiaugiamės, kad rimtai nesergame, turime visi savo pomėgius bei mylimus darbus. Norėtųsi gyventi šiek tiek paprasčiau ir laisviau, bet...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Pasidalinkite savo patirtimi – kokių pajamų reikia jums, norint oriai gyventi sostinėje? Kokios Jūsų šeimos išlaidos? Galbūt pastebėjote, kaip skiriasi išgyvenimo kaina Vilniuje ir kituose Lietuvos miestuose?

Savo patirtimi galite pasidalinti žemiau arba čia: