Į tiesų žurnalistų klausimą, ar po ketverių metų moterys jau balsuos municipaliniuose rinkimuose, jis tvirtai atsakė: "Taip".

"Rinkimų komisijos vadovas sakė, jog jis paskelbs oficialų pasiūlymą, kad moterys balsuotų kituose rinkimuose. Manau, šis pasiūlymas bus labai svarus, o Saudo Arabijoje prieita prie vieningos nuomonės, jog moterys turi balsuoti ateinančiuose rinkimuose", - kalbėjo Adel Al-Jubeiras.

Saudo Arabijoje, absoliučios monarchijos šalyje, municipaliniai rinkimai buvo visai neseniai - balandžio 23 dieną vyko trečiasis ir paskutinis turas. Tokius rinkimus rengti paskatino po 2001 metų rugsėjo 11-osios teroristų išpuolio Jungtinėse Valstijose prasidėjęs tarptautinis spaudimas Saudo Arabijos valdovui reformuoti valdymą šalyje. Būtent iš Saudo Arabijos yra kilęs teroristų tinklo kūrėjas Osama bin Ladenas ir minėtų teroro aktų vykdytojai.

Praėjusiuose rinkimuose moterims nebuvo leista nei balsuoti, nei būti kandidatėmis. Nors šie rinkimai ir yra atsargus žingsnis demokratijos link, tačiau pusę municipalinės valdžios atstovų skiria karališkoji šeima, vadinasi, ji valdys šalį ir toliau.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją