VSA pristato alternatyvą iki šiol naudotiems tradiciniams šiukšlių surinkimo konteineriams - Suomijos bendrovės "Molok" požeminių atliekų surinkimo technologiją. Šios sistemos bruožai - padidinta konteinerių talpa ir neskleidžiamas nemalonus kvapas.

Tiesa, bendrovė siekia šiukšlių išvežimo sutarčių 8 metams, per kuriuos nusidėvi konteineriai. Galutinį sprendimą priims Vilniaus miesto savivaldybė, kuri turėtų skelbti konkursą. Taip pat laukiama, kad vilniečiai už šiukšlių išvežimą mokės gerokai brangiau.

"Atėjo metas priimti naujus sprendimus, investuoti į naujas technologijas. Vilnius yra viena gražiausių Europos sostinių, o mes norime padaryti, kad būtų ir viena švariausių", - per trečiadienį surengtą "Molok" konteinerių pristatymą kalbėjo VSA generalinis direktorius Dainius Kriaučiūnas.

Pasak jo, Vilniuje šiuo metu yra apie 8 tūkst. antžeminių šiukšlių konteinerių.

"Du "Molok" konteineriai, kurių 60 proc. įkasama į žemę, užima vietos kaip trys įprasti, tačiau jų tūris - kaip devynių dabartinių", - kalbėjo D.Kriaučiūnas.

Jo teigimu, Vilniaus miesto savivaldybė dėl tolesnės atliekų surinkimo sostinėje strategijos turėtų apsispręsti per artimiausius mėnesius. "Savivaldybė yra paprašiusi namų ūkių nesudarinėti naujų sutarčių ir nepratęsinėti senų", - teigė D.Kriaučiūnas.

VSA surengtame pristatyme dalyvavo nemažai savivaldybės pareigūnų bei seniūnijų vadovų.

D. Kriaučiūnas taip pat teigė, kad bendrovė jau yra pardavusi "Molok" konteinerių vienai didžiausių Lietuvos statybos bendrovių "YIT Kausta", kuri turėtų juos įrengti prie naujos statybos namų sostinėje. Taip pat deramasi su kitomis įmonėmis.

Pernai VSA pardavimai ir paslaugos sumažėjo 16,3 proc. - nuo 15,341 mln. iki 12,843 mln. litų, bendrovė uždirbo beveik 223 tūkst. litų grynojo pelno.

2004 metų spalio pabaigoje "Vitomos" savininkų bendrovė "Baltic metal" už 88,9 proc. VSA akcijų Vilniaus savivaldybei sumokėjo 43,1 mln. litų, vėliau valdomą paketą padidino.

VSA gamybos bazę, kaip numato privatizavimo įsipareigojimai, planuojama iškelti į užmiestį, o 465 arų žemės sklype netoli Konstitucijos prospekto pradėti gyvenamųjų namų bei komercinių patalpų statybas.

Nekilnojamojo turto veiklą perimtų įsteigta nauja bendrovė, o VSA užsiimtų tik šiukšlių išvežimu.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją