Moterys kratosi pilkų apdarų

Nors mados šaukliai tvirtina, jog šį pavasarį madingiausia spalva yra žalia bei visi jos atspalviai, klaipėdiečiai neskuba rinktis šios spalvos apdarų. Anot moteriškais rūbais prekiaujančios Anastazijos Alšauskienės, pirkėjos mieliau renkasi baltos ir rožinės spalvos švarkelius. Tokios spalvos buvo madingos ir prieš metus.

"Šį pavasarį populiarūs viršutiniai rūbai iš dirbtinės odos. Madinga aprangos detalė - masyvios sagos", - sakė prekiautoja. Įvairūs lengvi švarkeliai, striukės turguje kainuoja nuo 95 iki 120 litų. Pasak A. Alšauskienės, drąsiau šį pavasarį ryškias spalvas renkasi ir brandaus amžiaus moterys.

"Moterys nebenori būti pilkos. Štai šiandien viena moteris, į turgų atėjusi su anūke, sau išsirinko pusilgį rožinį švarkelį. Drąsiai ryškius drabužius perka ir jaunos merginos, tačiau žalios spalvos rūbai nėra populiarūs, todėl jų ir nesiūlome", - sakė ponia Anastazija.

Į madą grįžta klasikiniai džinsai

Viena populiariausių prekių turguje - džinsai. Jais prekiaujantis Rytis sakė, jog šiemet džinsų mados beveik nepasikeitė. Madingi džinsai, turintys ryškių spalvų - raudonos, rožinės - detalių.

"Jaunos merginos perka džinsus pažemintu juosmeniu, kad matytųsi kuo daugiau atviro kūno", - sakė pardavėjas. Jau seniai džinsais prekiaujanti Lina Jefimova pastebėjo, jog į madą grįžta klasikiniai, tiesaus kirpimo džinsai. Juos renkasi 30-40 metų amžiaus pirkėjai.

"Tačiau populiarumo nepraranda ir kelnės su platėjančia apačia. Tokius džinsus noriai perka tiek moterys, tiek vyrai. Madingiausia džinsų spalva išlieka mėlyna. Jaunesni renkasi labiau patrintus džinsus, vyresniems patinka vientisos spalvos džinsai", - apie džinsų madas pasakojo ponia Lina.

Tilžės turguje geros kokybės džinsai kainuoja nuo 70 iki 130 litų. Juos prekeiviai atsiveža iš Gariūnų turgaus ar tiesiai iš Lenkijos, Turkijos. Turguje vyksta ir išpardavimai. Pavyzdžiui, praėjusį šeštadienį Tilžės turguje buvo galima nusipirkti džinsų tik už 15 litų.

Jaunimui - smailianosiai batai

Avalyne prekiaujantis ponas Viktoras sakė, jog batų mados šį pavasarį iš esmės nepasikeitė. "Kiekvienas renkasi pagal savo skonį. Jaunos merginos ir šį sezoną labiau perka smailianosius batelius. Tačiau vis madingesni bateliai užapvalintais galais, kuriuos puošia kokia nors ryški detalė - pavyzdžiui, dirželis ar gėlė iš odos. Tos, kurios perka tokius batelius, žengia koja į koją su mada", - tvirtino ponas Viktoras.

Natūralios odos sezoninė avalynė turguje kainuoja nuo 70 iki 130 litų. Madingos avalynės spalvos taip pat ryškios: balta, raudona. Nors, anot prekiautojų, kai pablogėja oras, daugiau lyja, pirkėjai lyg susitarę renkasi juodos, rudos spalvos avalynę.

Pavasarį žymiai pagyvėjusia prekyba džiaugėsi ir Tilžės turgavietės vedėja Violeta Kiežienė. "Ypač dideli turgūs pas mus šeštadieniais. Tačiau ir sekmadieniais bei trečiadieniais netrūksta pirkėjų. Turguje prekiauja apie 1000 pardavėjų", - sakė vedėja.