Ryte spalvingai papuošta gimnazijos foje ir informatyvi reklama, transliuojama per gimnazijos televiziją, nuteikė mokinius rimtam darbui. Jaukią gimnazijos atmosferą kūrė anglų k. mokytojos Janina Pukelienė ir Gintarė Kolesnikova bei bibliotekininkė Diana Kazlauskienė. Gimnazistai rinkosi į iš anksto numatytas darbo grupes, o visų dalykų mokytojai integravo savo veiklą su Europos kalbomis ir aktyviai į ją įtraukė mokinius. Darbas buvo labai kūrybiškas ir įvairus.

IV klasių mokiniai, konsultuojami lietuvių kalbos mokytojų D.Čiunkienės, V.Laurinaitytės, E.Bitinienės ir V.Kozinecienės, susipažino su literatūros kūrinio vertimo subtilybėmis. Jos organizavo Maironio eilėraščio „Lietuva brangi“ vertimą į anglų ir vokiečių kalbas, taip pat aptarė poetinį Lietuvos paveikslą Maironio lyrikoje.

Išradingieji matematikos mokytojai III klasių mokinius pakvietė į viktoriną ,,Matematiniai terminai Europos kalbomis“. Viktoriną organizavo mokytojos A.Kuzmarskienė ir A.Rekašienė. Prie kolegių prisijungė mokytojos B.Krasauskienė ir I.Brazauskienė. Jų vadovaujami mokiniai vaizdingai pristatė plakatą „Matematika – mokslų karalienė“. III s3 klasės mokiniai su matematikos mokytojomis E. Asačioviene ir L.Garbeniene atliko grupinį darbą „Europos matematikai“.

I a kalsės mokiniai, vadovaujami istorijos mokytojos K.Tiepelienės, atliko tyrimą „Kokios Europos kalbos labiausiai paplitusios Tauragėje?“. Tiriamasis darbas apie populiariausias Europos kalbas buvo atliktas ir III s1 klasės mokinių. Šio darbo iniciatorė – istorijos mokytoja D. Juškienė. IV s2 klasės mokiniai su istorijos mokytoja A.Stanevičiene pasinėrė į Europos kalbų kilmės istoriją. Mokiniai surinko informaciją apie seniausiai gyvenusias gentis bei jau mirusias kalbas.

Katalikų tikybos mokytoja K.Tymalkienė pravedė viktoriną II d klasės mokiniams „Ką aš žinau apie Europos kalbas?“. Pristatydami viktorinos rezultatus antrokai padarė išvadą, kad „svarbiausia, jog kiekvienas šypsosi ta pačia kalba“.

Informaciją apie indoeuropiečių kalbas analizavo ir įspūdingą Indoeuropiečių kalbų medį sudarinėjo II e klasės mokiniai, jų veiklą koordinavo geografijos mokytoja G.Straukienė.

IV s1 klasės mokiniai, padedami biologijos mokytojos S.Polienės, domėjosi sveikos mitybos svarba ir pristatė plakatus su sveikos mitybos piramidėmis įvairiomis Europos kalbomis.

Kūno kultūros mokytojai J. Sparnauskienė, I. Steponaitienė, R. Brazaitis ir S. Girulis I e, II f, II g klasių mokinius vedė į aukščiausias sporto viršukalnes: kopė laipiojimo sienele tarsi į aukščiausių Europos kalnų viršūnes ir surengė populiariausio Europos žaidimo – futbolo – komandines varžybas.

Daugelio gimnazistų susidomėjimo sulaukė įdomioji šrifto meno paroda ,,Žodis kitaip“, kurią parengė I d ir IV s3 mokiniai, vadovaujami dailės mokytojų N.Stašaitienės ir J.Černeckytės. Ja galėjo grožėtis visi dalyviai baigiamojo renginio metu. Technologijos mokytojos S.Bartušienė, N.Norgilienė vedė mokinius Europos šalių nacionalinių patiekalų pažinimo taku ir netgi pagamino pranzūziškąjį obuolių pyragą bei itališką picą. Šiais patiekalais pasivaišinome baigiamajame renginyje. Technologijų mokytojas A.Lobinas vadovavo jungtinei I–IV klasių grupei, kuri atliko labai praktišką ir naudingą projektą „Įrankių pavadinimai Europos kalbomis“.

„Eurovizijos istoriją“ studijavo ir įdomių faktų apie šį renginį sužinojo I c klasės mokiniai. Jų veiklai vadovavo muzikos mokytojas V. Šerpytis. I c klasės mokinių choras atliko 1976 metų Eurovizijos konkurso nugalėtojų – Jungtinės Karalystės atstovų, grupės „Brotherhood of Man“ – dainą „Save your kisses for me“.

Informacinių technologijų mokytojos R. Remeikienė ir L. Bardzilauskienė II b, II c ir IV b klasių mokiniams Europos kalbas pristatė kitaip. Mokytojų organizuotoje veikloje dalyvavo surdopedagogė Anita Jusčiutė ir savivaldybės socialinio skyriaus darbuotojas, tiflopedagogas Adolfas Janaitis. Mokiniams buvo be galo įdomu sužinoti kaip susikalba aklieji ir neprigirdintys.

Rusų kalbos mokytojos D. Rakauskienė ir L. Šimkūnienė vedė diskusiją su III s2 klasės mokiniais „Kodėl verta mokytis kalbų?“. Mokiniai peržiūrėjo video filmą apie 17- metį poliglotą ir pasidalino įgytomis žiniomis apie Europos šalis, kalbinį pasiskirtstymą bei pačias populiariausias ir labiausiai paplitusias kalbas Europoje.

Baigiamojo renginio metu, kurį organizavo anglų k. mokytojas O. Valančius, perpildyta gimnazijos aktų salė ūžė nuo mokinių įspūdžių, juoko ir plojimų. Gimnazijos direktorė Viktorija Paulauskienė akcentavo kitų kalbų mokymosi svarbą ir būtinumą. „Europe direct“ centro vadovė Isvalda Aleknienė padėkojo už nuoširdų mokytojų darbą, skatinant jaunimą mokytis kalbų ir apdovanojo orientacinio žaidimo – lenktynių „Tauragė Rally“, kurį organizavo anglų kalbos mokytojos V.Markauskienė ir J.Senkuvienė bei istorijos mokytoja R. Miliškevičienė, nugalėtojus. Lenktynių dalyviai pasidalino įspūdžiais apie savo veiklą mieste, demonstravo nuotraukas ir išreiškė viltį, kad tokių netradicinių pamokų norėtų kiekvieną penktadienį. Visos mokinių grupės pristatė nuveiktas veiklas: skaitė Maironio eilėraščius angliškai, pristatė atliktų tyrimų analizes, demonstravo paruoštas pateiktis ir video filmus. Labai sudomino laidos „Klausimėlis“ rubrika apie lietuvių poetą Maironį. Nuotaikingas lėlių spektaklis „Trys paršeliai“, kurį vaidino I–IV klasių mokinių komanda, o režisavo anglų kalbos mokytojos V. Liaudanskienė ir V. Jucienė, auditoriją prajuokino ir suteikė nepakartojamų emocijų.

Po renginio dalyviai skirstėsi aptarinėdami savo pristatymus ir dalinosi įgyta nauja patirtimi. Užsienio kalbų mokytojai nuoširdžiai dėkoja visiems mokytojams ir gimnazistams už atsakingą, nuoširdų ir kūrybišką darbą, minint Europos kalbų dieną.