Kaip teigė vienas renginio organizatorių Lietuvos motociklų žiedinių lenktynių prizininkas bei vairavimo mokyklos „Motoakademija“ vadovas Rimantas Bešėnas, atėjus rudeniui eismo sąlygos eismo sąlygos tampa iššūkiu ne vienam motociklo vairuotojui.

„Drėgmė ant kelio, žvyras, balos ir kt. Eismo sąlygos akivaizdžiai pablogėja. Ir tam reikia pasiruošti, tobulinti įgūdžius, kurie leistų automatiškai spręsti esamą situaciją. Tam, kad nereikėtų galvoti, kaip čia atsiradusią balą apvažiuoti, o galėtum, kaip įprasta, stebėti eismą, pėsčiuosius, kelio ženklus, ir t.t.“, – sakė „Motoakademija“ vadovas Rimantas Bešėnas.

R. Bešėnas pastebėjo, kad vairavimo aikštelėse reikalingus įgūdžius sunkiai įgysi.

„Motociklų vairuotojus bei entuziastus kvietėme į kartodromą, nes čia galime saugiai pasibandyti važiuoti tokiomis sąlygomis, kurias sutiksime ir didžiųjų miestų gatvėse. Lietuvoje vairavimo mokyklų aikštelėse vargiai tai įmanoma“, – pastebėjo Rimantas.

Važinėja iki pirmojo sniego

Pasak renginyje apsilankiusio tolimų kelionių motociklu entuziasto Aido Bubino, pasimokyti iš lenktynininkų trajektorijų, kaip teisingai važiuoti, yra gerai. Jaunimas įgyją supratimą, kad važiavimas tiesiai yra vienas dalykas, o manevravimas – dar kitas.

„Kuo daugiau tokių renginių, tuo mažiau bus lakstančių gatvėse. Nes pavažinėjus trasoje ateina supratimas, kad ne viską dar moki. O ir gatvės ne vieta lakstyti. Jei nuslysi trasoje ten nebus nei kito automobilio, nei pėsčiojo. Aplinkui lygu, žolė, todėl labiausiai nukentės motociklas, o ne aplinkiniai“, – kalbėjo A. Bubinas.

Vasarą motociklu įveikęs 23 tūkst. km maršrutą Murmanskas-Magadanas-Murmanskas Aidas įsitikinęs, kad motociklų sezono uždarymo renginys yra puiki tradicija, šventė, po kurios drąsiai galima ir toliau važinėti.

„Dar tik rugsėjo pabaiga, todėl dar bent iki lapkričio yra geras mėnuo. Žinoma tiems, kurie su pirmomis šalnomis pastato motociklus. Bet yra ir tokių, kurie pastato motociklus tik iškritus pirmam sniegui, pavyzdžiui, kaip pernai. Sniegas pasirodė tik sausio mėnesį. Taigi, neprisiriščiau stipriai prie sezono“, – sakė motociklininkas.

Pasak A. Bubino, važinėjant rudenį reikėtų prisiminti, kad tiek asfaltas, tiek oras yra šaltesnis.

Padangos nebesukimba taip, kaip esant šiltam orui. Bet tai išsprendžiama pasirinkus minkštesnes padangas. Jeigu nėra galimybės, tuomet svarbu tinkamas greitis. Ypač posūkyje“, – atkreipė dėmesį A. Bubinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)