2004 metais bendrovė pasiekė rekordinį pelną - 721,9 mln. litų. Bendrovės profsąjungos komiteto pirmininkė Virginija Vilimienė akcininkams pateikė pasiūlymą, kad iš pelno dalies darbuotojų premijoms būtų skiriama 15 mln. litų - apie 2,2 proc. pelno. Tiek reikėtų, norint kiekvienam darbuotojui išmokėti vieno atlyginimo dydžio premiją, rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Tačiau didžiausių akcininkų - "Jukos" ir Vyriausybės - atstovai šio profsąjungos pelno paskirstymo projekto nepalaikė. Pagal patvirtintą projektą nutarta 34,8 mln. litų pervesti į privalomąjį rezervą, 247,6 mln. litų - akcininkų dividendams, o likusį nepaskirstytą pelną ataskaitinių finansinių metų pabaigoje perkelti į ateinančius metus.

Bendrovės Personalo skyriaus tvirtinimu, vidutinis darbininkų darbo užmokestis yra 2748 litai per mėnesį - 2,4 karto didesnis nei šalies vidurkis. Be to, darbuotojams jau buvo išmokėtos pusės atlyginimo dydžio premijos - tam bendrovė skyrė 4,6 mln. litų. Taip pat priminta, kad, nemokamai veždama darbuotojus į darbą ir iš jo, įmonė per metus išleido 2,5 mln. litų, o mokėdama už stomatologų paslaugas - dar 900 tūkst. litų.

"Mažeikių naftos" valdybos pirmininkas Nerijus Eidukevičius vėliau sakė, kad tokio puikaus socialinių lengvatų ir garantijų paketo jis nėra matęs jokioje kitoje Lietuvos įmonėje. Be to, "Mažeikių naftos" darbuotojų atlyginimai augo daug greičiau, nei tai numato Europos Sąjungos standartai.

Tačiau profsąjungos skaičiavimais, atskaičiavus mokesčius, "Mažeikių naftos" darbininkas į rankas vidutiniškai gauna tik 1300 litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją