Jurgos Ivanauskaitės "Angelariume" eksponuojama 12 angelų ir dar pora papildomų atributų, skirtų angelams prisivilioti į savo gyvenimą.

Angelas, graikiškai angelus, reiškia "pasiuntinys". Kiekvienas angelas turi savo vardą, spalvą ir vietą paraleliame pasaulyje. Autorė teigia, kad pradėjusi piešti angelus, suvokė, kad įprastiniai dažai netinka perteikiant anapusinių būtybių pavidalus, todėl nusprendė juos dėlioti iš sudžiovintų augalų.

Vienos, angelais virtusios, gėlės buvo dovanotos įvairiomis progomis, kitos - parsivežtos iš tolimų kelionių ir šventų vietų. Yra čia kuklių augalėlių, surinktų lietuviškuose miškuose ir pievose, tačiau kartais paprasčiausia petražolė gali virsti prabangiu aukso ornamentu, o apelsino žievelės supleventi sfinkso sparnais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją