Reikės:

500 g varškės,
2 kiaušinių,
3 valg. šaukšt. cukraus,
4 valg. šaukšt. ištirpinto sviesto,
2 valg. šaukšt. manų kruopų,
1 pakelio vanilinio cukraus,
500 g obuolių įdarui,
džiūvėsių skardai pabarstyti.

Varškę pertrinkite per sietelį, kad būtų puri ir be gumulėlių. Trynius ištrinkite su cukrumi ir sumaišykite su varške. Sudėkite ištirpintą sviestą, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos ir manų kruopas.

Baltymus išplakite iki standžių putų ir labai atsargiai įmaišykite į varškės masę.

Obuolius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite maltais džiūvėsiais. Pusę varškės sukrėskite į formą ir sukaišiokite obuolių skilteles. Likusią varškę sukrėskite ant obuolių. Kepkite 180С temperatūroje 20-30 min. Apkepą galima valgyti ir karštą, ir šaltą, tačiau karštas skanesnis. Patiekite su grietine arba vaniliniu padažu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją