500 g varškės,
2 kiaušinių,
3 valg. šaukšt. cukraus,
4 valg. šaukšt. ištirpinto sviesto,
2 valg. šaukšt. manų kruopų,
1 pakelio vanilinio cukraus,
500 g obuolių įdarui,
džiūvėsių skardai pabarstyti.
Varškę pertrinkite per sietelį, kad būtų puri ir be gumulėlių. Trynius ištrinkite su cukrumi ir sumaišykite su varške. Sudėkite ištirpintą sviestą, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos ir manų kruopas.
Baltymus išplakite iki standžių putų ir labai atsargiai įmaišykite į varškės masę.
Obuolius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite maltais džiūvėsiais. Pusę varškės sukrėskite į formą ir sukaišiokite obuolių skilteles. Likusią varškę sukrėskite ant obuolių. Kepkite 180С temperatūroje 20-30 min. Apkepą galima valgyti ir karštą, ir šaltą, tačiau karštas skanesnis. Patiekite su grietine arba vaniliniu padažu.