Organizatoriai teigia, kad susilpnėjus Vokietijos ekonomikai sunku surinkti reikiamas lėšas renginiui. Jie vis tik žada atgaivinti paradą liepos mėnesį - tuo metu, kai Vokietijoje vyks Pasaulio futbolo čempionatas.

Meilės paradas prasidėjo techno muzikos reivu (grandioziniu šokių muzikos vakarėliu - DELFI) 1989-aisiais, o 1999-aisiais jame jau dalyvavo 1,5 milijono žmonių.

“Darysime viską, ką galime. Bendradarbiausime su Berlyno miesto valdžia, pramonės įmonėmis ir žiniasklaida, kad surengtume Meilės paradą Pasaulio futbolo čempionato metu“, - sakė Sabine Bremermann, viena iš Meilės parado organizatorių.

Miesto valdininkai savo ruožtu teigia, kad parado vadybininkai nesuspėjo pasiruošti laiku.

Mokesčius, susijusius su miesto tvarkymu ir Meilės parado organizavimu, anksčiau mokėdavo Berlyno miestas, nes buvo teigiama, kad tai politinė demonstracija. Tačiau teismas 2001 metais nusprendė, kad tai komercinis renginys, ir išlaidas nuo tada teko dengti parado organizatoriams.

Berlyno Meilės paradas įkvėpė panašių renginių organizavimą ir kitose šalyse - Šveicarijoje, Čilėje, JAV. Tačiau renginys Berlyne išliko didžiausias, sutraukiantis pasaulinio garso diskžokėjus.

Meilės parado lankytojų skaičius pastaruoju metu vis mažėjo, tačiau 2003 metų renginys laikomas pavykusiu. Vis dėlto, kaip ir ankstesniais metais, jis patyrė nuostolių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją