Ketvirtadienį prasidėjęs renginys iš karto įtraukė visus į veiksmų sūkurį – dalyviai ne tik susibendravo lektorės - kompozitorės Rūtos Vitkauskaitės pravesto "workshop“ metu, bet ir buvo tėvo Kazimiero supažindinti su vienuolyno istorija. Kompozitoriai pastebi, kad čia lengva pasijusti vienuolyno bendruomenės dalimi, nes seserys ir broliai labai draugiški ir svetingi.

Nuo ankstyvo ryto vienuolyno erdvėse vyksta intensyvus kūrybinis procesas – kompozitoriai tobulina dar nebaigtas kūrinių vietas, tuo pat metu muzikantai repetuoja ir ruošiasi rytojaus premjeroms bei lektoriai (Ben Lunn ir Rūta Vitkauskaitė) dalina paskutinius patarimus kompoziciniais klausimais. Neapsakomas jausmas stebėti, kai 2 – ą val.nakties kompozitorius sėdi prie stalo, braižo, taiso, trina, renka kompiuteriu ir ieško tobulesnių būdų išbaigti kūrinius.

Rytoj, kūrybinių dirbtuvių rezultatą galės įvertinti klausytojai – po mišių vyksiančiame nemokamame koncerte.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)