Kaip išsirinkti skanų melioną

Išsirinkti gerą melioną ne taip jau sunku. Svarbiausia – pasikliauti ne pardavėjų reklama, o savo paties uosle. Prinokęs ir saldus melionas turi aiškų ir pakankamai stiprų malonų aromatą. Jeigu melionas nekvepia, vadinasi, jis buvo nuskintas dar neprinokęs, todėl bus beskonis.

Orientuokitės ir pagal garsą – reikiamą kondiciją pasiekę melionai stuksint skleidžia slopų ir šiek tiek skardų garsą. Jeigu melionas „skamba“, greičiausiai jis bus kietas ir neskanus.

Prinokusio meliono spalva priklauso tik nuo jo rūšies – šis vaisius gali būti ir ryškiai geltonas, ir rusvas, ir žalsvas. Beje, tai galioja ir meliono vidui, ir išorei.

Kruopščiai apžiūrėkite meliono galus – jie turi būti minkštoki. Tai dar vienas prinokimo požymis. Tačiau jeigu jūs ant meliono šonų pastebėjote įdubimus ar tamsias dėmes, tuomet verčiau tokio vaisiaus nepirkite – jis neabejotinai labai ilgai laukė savo pirkėjo ir pradėjo gesti.

Nerekomenduojama pirkti ir jau perpjauto vaisiaus. Ant žieve neapsaugoto minkštimo labai greitai ima daugintis ligas sukeliančios bakterijos ir toks vaisius gali tapti rimto apsinuodijimo priežastimi. Be to, iš parduotuvėje perpjauto meliono niekas viduryje esančių kauliukų nepašalina, o tai dar labiau paspartina gedimo procesą.

Todėl net jeigu melioną perpjovėte patys jau namuose, iškart pašalinkite kauliukus ir tik tada jį pjaustykite gabalėliais. Likusią vaisiaus dalį būtinai laikykite šaldytuve. Nepamirškite, būtinai be kauliukų!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)