Jums reikės:

Apie 4 kg agurkų (iš tikrųjų, kiek turite, tiek į stiklainius ir sudėkite, jei truks marinato, išvirsite dar)
1 l vandens
3 šaukštai cukraus
1 šaukštas druskos
1 stiklinė 9 proc. acto (aš gaminu su 6 proc. obuolių actu, būna švelnesni, kad vaikams skaniau būtų)
prieskoniai pagal skonį - česnakas, krapai, vyšnių, serbentų, krieno lapai

Kaip gaminti

Agurkus nuplauti, nupjaustyti galiukus, taip steriliau, ir sudėti į didelį puodą, užpilti vandeniu ir užkaitinti iki užvirimo. Jie tampa minkštesni, tad labai patogu dėti į stiklainius, jų telpa gerokai daugiau, nei dedant žalius. Taigi, agurkus reikia dėti į iškaitintus stiklainius, juose jau turi būti sudėti nuplikyti prieskoniai.

Dangtelius nuplikyti verdančiu vandeniu ir spiritu juos išdezinfekuoti.

Kitam puode paruošti marinatą - supilti ingredientus, vandens tiek litrų, kiek planuojate maždaug marinuoti agurkų. Aš dažniausiai verdu trigubą kiekį.

Išvirus marinatą, jį tiesiog pilti ant agurkų ir užsukti stiklainius. Apversti ir leisti lėtai atvėsti.

Skanaus!

Turite nuostabų agurkų ar pomidorų konservavimo receptą? Pasidalinkite komentaruose arba atsiųskite gyvenimas@delfi.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)