„Ryškiausia tendencija – bendras atsipalaidavimas, pripratimas prie bausmių, bendrų vertybių nebuvimas, kada žmonės prie vairo elgiasi neatsakingai. Apie 90 proc. birželio mėnesio eismo įvykių su žuvusiaisiais valstybinės reikšmės keliuose buvo vienaip ar kitaip susiję su alkoholio vartojimu“, - „Žinių radijo“ laidoje „Dienos klausimas“ antradienį sakė N. Abukauskas.

Susisiekimo ministerijos Saugaus eismo skyriaus vedėjas Vidmantas Pumputis pridūrė, kad dar viena didelė problema keliuose – pėstieji.

„Pėstieji šiuo metu kelia ypač dideles problemas. Pėstieji Lietuvos mastu sudaro net 40 proc. žuvusiųjų eismo dalyvių. Vakarų šalyje šis skaičius nesiekia ir 10 proc.“, - sakė V. Pumputis.

Pasak jo, pėstieji pirmiausia žūsta dėl to, kad patys nesisaugo. V. Pumpučio teigimu, tamsiu paros metu žūsta 75-80 proc. visų pėsčiųjų. „Pėstieji nevaikšto su atšvaitais, liemenėmis, tamsiu paros metu yra nematomi“, - kalbėjo jis.

V. Pumpučio žiniomis, spalio-lapkričio mėnesį suaktyvės pėsčiųjų kontrolės reidai, Kelių direkcija dalins šviesą atspindinčias liemenes ir atšvaitus, tačiau esą vis tiek reikalingas bendras suvokimas, kad pėstieji turi būti su atšvaitais.

Šiemet Lietuvos keliuose lyginant su praėjusiais metais žuvo 4,6 proc. daugiau žmonių.

Visą laidos „Dienos klausimas“ įrašą klausykite čia: