1 porcijai

200 g vištienos krūtinėlės filė;
1 arb. šaukštelis krakmolo;
1,5 valg. šaukšto sojos padažo;
1 valg. šaukštas žemės riešutų;
1 saldžiosios paprikos ankštis;
pusė aštriosios paprikos ankšties;
1 svogūno galvutė;
1 nedidelis poras;
2 valg. šaukštai aliejaus;
50 ml vištienos sultinio;
druskos, pipirų, malto imbiero pagal skonį;
1 arbat. šaukštelis “Aceto balsamico”.

Gaminimas

1. Vištienos filė supjaustyti gabaliukais. Krakmolą išmaišyti su trupučiu vandens iki košelės konsistencijos. Pusę krakmolo košelės sumaišyti su šaukštu sojos padažo ir apipilti ja mėsą. Marinuoti 15 minučių.

2. Žemės riešutus nuplikinti verdančiu vandeniu ir nulupti odelę. Supjaustyti saldžiąją bei aštriąją papriką ir porą.

3. Riešutus pakepinti keptuvėje be riebalų ir išimti. Tuomet keptuvėje pakaitinti aliejų, patroškinti jame aštriąją papriką ir išimti. Likusiame aliejuje pakepinti vištieną, paskui suberti saldžiąją papriką, smulkintą svogūno galvutę. Dar pakepinti apie 2 minutes. Paskui užpilti sultiniu, suberti prieskonius bei pakepintą aštriąją papriką ir troškinti 10 minučių.

4. Likusį krakmolą sumaišyti su puse valgomojo šaukšto sojos padažo ir vyno actu “Aceto balsamico” ir pagardinti patiekalą. Pabarstyti riešutais. Galima patiekti su makaronais arba ryžiais.

Gaminimui: 25 min.
Marinavimui: 15 min.
Energetinė vertė: 640 kcal / 1 porc.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją