12
Kitas

Toliau

Amerikietis Ericas Kimas, grįžęs iš savarankiškos mėnesio trukmės kelionės po Europą, sudarė sąrašą patarimų pradedantiems keliautojams, kurie pateikiami svetainėje Travelerr.ru.

1. Neimkite su savim daug daiktų. Dideli lagaminai ir rankinės apsunkina keliavimo procesą. Sunku bus mėgautis kelione su daugybe rankinių ir ryšulių.

2. Negailėkite pinigų vietos virtuvės patiekalams. Taupyti galite kitose srityse, tačiau kiekvienoje šalyje būtinai nueikite į nacionalinių patiekalų restoraną ar kavinę.

3. Su vietos gyventojais bendraukite jų kalba. Tai paskatins žmones pasitikėti jumis, sukelsite geranoriškų šypsenų. Mėgindami kažką pasakyti jų gimtąja kalba parodysite, kad nesate abejingi jų šaliai, domitės ja.

4. Planuokite kiekvieną dieną, tačiau ne minutės tikslumu. Svarbiausia pasirūpinti nakvyne ir maistu. Apie lankytinas vietas visada galite paklausinėti vietos gyventojų, arba tiesiog patikėti įdomių, neįprastų vietų paiešką atsitiktinumui.

5. Stenkitės be reikalo nesinervinti. Baimė – svarbiausias veiksnys, neleidžiantis mums keliauti. Prieš kelionę kiekvienam žmogui kyla daug klausimų ir nuogąstavimų. Juos reikia ginti šalin, jei iš tiesų nusprendėte pamatyti pasaulį.

6. Susiraskite naujų draugų. Bendraukite su vietos gyventojais ir kitais keliautojais. Labai dažnai atmintyje išlieka ne įžymybės, o įdomūs žmonės, kuriuos sutikome.

7. Nesistenkite per trumpą laiką aplankyti kuo daugiau vietų. Geriau pasimėgaukite tuo, kas aplink, gerai ištyrinėkite naują miestą, pajuskite jo nuotaiką. Neskubėkite.

8. Palikite visas problemas namie. Mėgaukitės kiekviena poilsio minute, išsimiegokite, negalvokite apie tai, kas jums kelia nerimą gimtojoje šalyje. Grįžę jūs naujai pažvelgsite į visus nemalonumus, ir jie gali pasirodyti jums nereikšmingi!

9. Gerai maitinkitės. Keliaudami eikvojame labai daug kalorijų, todėl neverta atsisakyti gardaus kąsnelio. Dauguma žmonių grįžę iš kelionės būna daug geresnės fizinės formos, nei iki jos.

10. Negailėkite pinigų kuprinei. Ji turi būti tvirta, nepraleidžianti vandens ir patogi.

12
Kitas

Toliau

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)