Susitikime su Ukrainos atstovėmis vykstant lygiai kovai apmaudžiai pralaimėjusios pirmą setą 18:21, antrajame supykusios lietuvės tiesiog sutriuškino varžoves 21:9.

Lemiamame trečiame sete virė tikra nervų kova, nė viena komanda negalėjo įgyti didesnio pranašumo. Seto viduryje Lietuvos duetas šiek tiek atsiplėšė nuo priešininkių 14:12, tačiau jos netrukus išlygino rezultatą 14:14. Po to mūsiškės atakuodamos pelnė vieną tašką, I. Dumbauskaitė sėkmingai pastatė užtvarą ir nuo ukrainiečių atšokusį kamuolį taikliai smūgiavo į aikštelę – setas laimėtas 16:14.

Ukrainos atstovės į ketvirtfinalį pateko netikėtai aštuntfinalyje 2:0 (21:16, 21:18) įveikusios favoritėmis laikytas trečias pagal reitingą vokietes Sandrą Ittlinger ir Yaniną Weiland. Šiemet I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė jau buvo susitikusios su E. Sulima ir D. Udovenko birželio mėn. Lenkijoje vykusiame pasaulio jaunimo iki 23 metų čempionate. Tuomet grupės varžybose lietuvės nesunkiai 2:0 (21:10, 21:12) įveikė Ukrainos porą.

Aštuntfinalyje lietuvės 2:0 (21:16, 21:18) įveikė devintą reitingą turinčias braziles Eduardą Santos Lisboa ir Tainą Silva Bigi, kurios yra 2013 m. pasaulio jaunimo iki 19 metų čempionės. Po mačo Ieva Dumbauskaitė pasakojo: „Kai pamatėme, kad gausime į priešininkes braziles, labai nusiminėme. Bet mes daug kalbėjomės ir tarėmės su mūsų treneriais. Jie patarė mums nusiraminti ir žaisti taip, tarsi žaistume per eilinę treniruotę, šis patarimas padėjo. Labai geras jausmas laimėti tokį mačą, nes iki šiol turnyre neturėjome nė vienų stiprių oponenčių. Tiesa, grupėje turėjome ruses, bet jos blogai jautėsi, taigi šis mačas mums buvo pirma rimta ir įtempta kova“.

Būtent Larnakoje 2012 m. I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė laimėjo aukso medalius pasaulio jaunimo (iki 19 m.) čempionate, todėl norėtų medalių ir dabar. „Ketvirtfinalio mums maža. Norime žaisti pusfinalyje ir finale“, - teigė I. Dumbauskaitė.

Pasaulio čempionato pusfinalyje lietuvių laukia pajėgi JAV Saros Hughes ir Kelly Claes (12 reitingas) pora. Amerikietės A pogrupyje nepralaimėjo nė vienų rungtynių ir užėmė pirmą vietą, o į pusfinalį pateko sekmadienį 2:0 (21:15, 23:21) įveikusios ruses Kseniją Dabižą ir Aną Gorbunovą (8 reitingas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)