DELFI skaitytojai ir straipsnių komentatoriai daugiausiai kalbėjo apie du pajūrio kurortus – Nidą ir Palangą, taip pat paminėjo ir Juodkrantę. Pagal jų suteiktą informaciją, atostogos keliems žmonėms Lietuvos pajūryje per savaitę atsieina apie 1500 – 2000 litų.

Pavyzdžiui, Palangoje gali 3-4 žmonėms gali prireikti 300 – 500 litų per dieną.

„Nemanau, kad Palanga, ar koks kitas kurortas yra rimtas poilsis. Niekai. Ypač, kai savi namai ant ežero kranto – geriausia ilsėtis namie. Bet... Prieš penkerius metus gimė anūkė. Tėvai apie poilsį mąsto irgi lygiai taip pat ir iš namų kojos nekelia (tai nereiškia, kad pasaulio nematome – komandiruočių pakanka). Tačiau mes su senele manome, kad vaikas privalo bent savaitę praleisti mūsų pajūryje kas vasarą. Taigi, jau antrus metus atostogavome savaitę prie jūros. Kainų negaliu su niekuo lyginti, nes niekur kitur neatostogavau, bet ką patyriau Palangoje, galiu papasakoti: gyvenimas poilsio namuose trims asmenims (du kambariai, virtuvė, dušas, kaip anūkė sakė - butas; tarp Basanavičiaus gatvės ir parko) - 350 Lt penkioms dienoms (pirmadienis - šeštadienis, nes savaitgalis Palangoje jau ne mūsų jėgoms). Pusryčius atsivežėme patys (jogurtai, salotos, dešrytės, sumuštiniai, kava ir pan.) - 150 Lt. Visoms kitoms išlaidoms paskirta 1000 Lt (ledai, karuselės, pietūs pliažo ar netoli jūros esančiose kavinėse, vakarienės Basanavičiaus g. kavinėse. Viena vakarienė paskirta geresnei aplinkai (Pušų paunksnėje) su gero vyno buteliu - truputį per 200 Lt.). Atrodo, kad „sutilpome“ į tūkstantį. Dar degalai „Vilnius - Palanga“ per Panemunės pilis ir Kauno zoologijos sodą - apie 350 Lt., ir pagaliau įvairios smulkmenos (bilietai, saldainiukai, vaikiški niekiukai, kepurytę pametė ir pan.) - dar apie 300 Lt. Taigi, savaitė prie jūros per daug savęs nevaržant ir neprotingai neišlaidaujant trims asmenims iš viso - 2150 Lt. Manau, kad neblogai. Visiems gero oro, kas dar nesiilsėjote!“, - poilsio palangoje kainas atskleidė DELFI straipsnio komentatorė.

„Kuras, nuoma, maistas, pramogos šeimai (du suaugę, vienas vaikas) dienai – 500 Lt Palangoje“, - apie kainas pasakojo DELFI skaitytojas.

Įdomu tai, kad pagal skaitytojų pateiktą informaciją Nidoje, kur paprastai tikimasi sumokėti daugiau, nelenkia Palangos kainomis.

„Nidoje trys asmenys, praleidę 8 d. su nakvyne, keltu, kelione iš Kauno ir ekologiniais mokesčiais išleido 1750 Lt“, - kelionės kainą išdavė skaitytojas.

„Kiekvienas renkasi, kur jam labiau patinka leisti atostogas. Mes su antrąja puse turime tradiciją aplankyti Nidą, nes mums ten yra kurortas. Kambarių nuoma ~ 200 Lt nakčiai, kavinėse kainos tokios kaip ir kituose miestuose. Žinoma, prisideda mokestis už keltą bei taršą. Ir nei trupučio negaila nei vieno išleisto lito, kadangi ten renkasi „kitokia“ publika, žmonės kultūringi ir malonūs. Manau, kol turime tokį gražų kurortą, jame ir atostogausime“, - pasakojo Nidoje nuolat atostogaujanti mergina.

„Šiais metais Nidoje išleidome apie 2800 Lt, praėjusiais - apie 2500 Lt. Namie nieko negaminome, atostogos yra atostogos, jų metu norisi ir nuo puodų pailsėti“, - įspūdžiais komentare dalijosi Lietuvoje atostogavęs pilietis.

Besitikintiems, kad ne tokioje populiarioje Juodkrantėje pavyks ženkliai sutaupyti, gali nusivilti. Čia pora pasakojo be maisto ir pramogų per dešimt dienų išleidusi 1300 Lt.

„Juodkrantėje atostogaujame daugiau kaip dešimt metų. Poilsis nepigus, bet Lietuvos pajūris mums labai mielas. Taigi, keltas – 50 Lt, ekologijos mokestis – 30 Lt, o jei lietingą dieną nori, pavyzdžiui, nuvažiuoti į Klaipėdą, viską vėl mokėsi iš naujo. Para Juodkrantėje sezono metu kainuoja nuo 100 iki 300 Lt. Mes mokame 100 Lt už kambarį su visais patogumais, bet be karšto vandens. Dešimt dienų – 1000 Lt. Kelionė iš Kauno - 200 Lt. Taigi be maisto ir pramogų – 1300 Lt. Manau, ne pigu. Beje, piliečiams, norintiems lietingą dieną išvykti į Klaipėdą ar Palangą, turėtų būti taikomos nors kokios lengvatos, juo labiau, kad Lietuvoje lietingų dienų nemažai“, - apie tai, kiek kainuoja poilsis Juodkrantėje, pasakojo DELFI skaitytojas komentaruose.

„Savaitgalis (penktadienis-sekmadienis) 4 asm. šeimai Juodkrantėje kainavo: viešbutis 1260,00 Lt, keltas 48,00 Lt, mokestis 30 Lt, vakarienės 200,00 ir 190 Lt, plius kuras, savo maistas pusryčiams ir pietums, štai Jums ir visa aritmetika... O dar smirdantis tualetas, nešvari jūra, norint nueiti iki jos takas baisus, išplautas liūčių ir atstumas - 1,5 km...“, - piktinosi Juodkrantėje atostogavęs skaitytojas.

Kiti skaitytojai gyrė ir poilsį Neringoje.

„Šiais metais nusprendėme pailsėti Lietuvoje. Palanga mūsų visai netraukia, o štai Neringa tikrai daug mielesnė. Taigi - du suaugę, du vaikai. Kambarys ne prabangus, taciau viskas ko reikia – dušas ir tualetas, virtuvėlė, balkonas beveik su vaizdu į marias - 150 Lt už parą. Neteko girdėti pigiau, o brangiau pilna - 200, 250, 300 Lt. Stengiamės gaminti namuose, todėl suma ne tokia ir svarbi, nes Vilniuje irgi juk valgome, ir tikrai ne pigiau. Karta per dieną ar dvi nueiname į kavinę – bent 100 Lt. Tai čia pataupant, ir nevalgant, ko tik nori ir kiek tik nori. Ir nesvarbu, tai Nida, Pervalka, Juodkrantė ar Preila, blyneliai kainuoja „niolika“, salotos - „niolika“, karštas patiekalas (ne kepsniai ar prabangios žuvys) - 18-30 Lt. Taip kad nesunku pasiskaičiuoti. Beje, praėjusiais metais dvi savaites atostogavome kaimo sodyboje prie ežero. Kaina keturiems žmonėms - 200 Lt už parą. Susitarėme už 150 Lt. Vis dėlto mums labiau patinka poilsis Neringoje. Kitais metais planuojame čia grįžti“, - rašė DELFI Piliečio straipsnį komentavęs skaitytojas.

Klausiame Jūsų – kiek reikia išleisti norint patogiai pasiilsėti Lietuvos pajūryje? Galbūt galite paneigti mitą, kad užsienyje atosotogauti pigiau? Papasakokite, jei tokią tendenciją, kad mažiau kainuoja išvykti ilsėtis svetur, pastebėjote.

Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Poilsis“.

Savo mintimis taip pat galite pasidalinti žemiau:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (246)