„Dinamo“ aistruolių mintys veikiausiai jau driekiasi į Daniją, bet ekipos treneriai ir žaidėjai sau atsipalaiduoti neleidžia.

„Žinome, kokius varžovus paskyrė burtai kitame etape, bet dabar visiškai nesirūpiname „Aalborg“ klubu. Patikėkite, mes susitelkę tik ties „Žalgiriu“, – DELFI teigė tituluočiausio Kroatijos klubo treneris Zoranas Mamičius.

Antrą Čempionų lygos kvalifikacijos varžybų etapą jo auklėtiniai pradėjo namuose neleidę žalgiriečiams atlikti nė vieno smūgio į savo vartų plotą ir laimėję rungtynes 2:0. Vilniuje kroatai žada nekeisti nei savo taktikos, nei sudėties. Tiesa, Z. Mamičius privalės atlikti vieną priverstinį keitimą: vietoje traumuoto puolėjo Duje Čopo turėtų žaisti Dejanas Radonjičius.

„Laukia sunkus mačas. Labai gerbiame varžovą, todėl žaisime stipriausia sudėtimi. Rungtyniausime panašiai kaip Zagrebe, bandysime atakuoti ir laimėti“, – tvirtino specialistas.

Rizikuoti „Dinamo“ nė nemano dėl to, jog ant kortos pastatyta pernelyg daug. Kaip teigė DELFI kalbinti Zagrebo komandos atstovai, finansinės injekcijos iš UEFA už įveiktus Europos taurių turnyrų etapus yra pagrindinis klubo pajamų šaltinis. O jei pasirodymas tarptautinėje arenoje būna trumpas, „Dinamo“ tiesiog išparduoda didžiausią paklausą rinkoje turinčius žaidėjus ir pakeičia juos jaunuoliais iš klubo akademijos. Pastarąją yra baigę tokie futbolininkai kaip Luka Modričius, Vedranas Čorluka, Mateo Kovačičius ar Alenas Halilovičius.

Šį sezoną „Dinamo“ biudžetas siekia 15 mln. eurų (per 50 mln. litų). Palyginimui, „Žalgirio“ piniginė plonesnė daugiau nei penkis kartus – 9 mln. litų.

Tiesa, vilniečiai viliasi, jog antradienį svečius sutrikdys dirbtinė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadiono danga, bet ją treniruotėje išbandę „Dinamo“ atstovai šios aplinkybės nesureikšmino.

Z. Mamičius veją pavadino neįprasta, bet neturinčia didesnės įtakos jo ekipai. Buvęs Kroatijos rinktinės žaidėjas taip pat prisiminė, jog prieš trejus metus „Dinamo“ Helsinkyje (Suomija) ant panašios dangos palaužė vietos HJK vienuolikę 2:1, o dar anksčiau išvykoje sužaidė lygiosiomis 1:1 su „Salzburg“ (Austrija) klubu.

„Nieko ypatingo, mes prisitaikysime. Ant tokios dangos visada laimime“, – šyptelėjo Z. Mamičius.

Primename, kad atsakomąsias rungtynes Vilniaus LFF stadione „Žalgiris“ ir „Dinamo“ žais antradienį, nuo 21 val. Iškritusiai ekipai sezonas Europoje bus baigtas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)