Kaip rašoma pranešime spaudai, šis rezultatas yra apskaičiuotas laikantis Lietuvos banko dokumentuose ir Lietuvos Respublikos teisės aktuose nustatytų reikalavimų.

Per pirmąjį 2013 metų pusmetį SEB bankas uždirbo 101,8 mln. litų, o SEB banko grupė – 97,5 mln. litų neaudituoto grynojo pelno. 2013 metų lapkritį prijungus bendrovę „SEB lizingas“ prie SEB banko, lyginamieji 2013 metų pirmojo pusmečio duomenys yra parodyti kartu su „SEB lizingo“ duomenimis.

SEB banko prezidentas Raimondas Kvedaras sako, kad šių metų pirmąjį pusmetį Lietuvos ekonomikos plėtros tempas šiek tiek sulėtėjo, daugiausia dėl mažėjusio eksporto.

„Vis dėlto bankų sistemai teigiamos įtakos turėtų turėti vidaus rinkos stiprėjimas ir pagyvėjęs investicijų procesas, kuris lemia didesnę paskolų ir kitų finansinių paslaugų paklausą. Gyventojų ir įmonių lūkesčiai dėl ateities išlieka geri ir dėl pamažu atsigaunančios euro zonos ekonomikos, ir numatomo euro įvedimo mūsų šalyje 2015 metais.  Kita vertus, šalies ekonomikos augimo perspektyvos priklausys ir nuo to, kaip klostysis padėtis Rytų rinkose, kuriose veikiančios įmonės susiduria su didesne rizika dėl Rusijos ir Ukrainos konflikto“, - pranešime cituojamas jis.

Įmonių  investicijos į plėtrą ir gyventojų aktyvumas būsto rinkoje, kuriam iš dalies įtaką daro planuojamas euro įvedimas, lėmė didesnę naujų paskolų paklausą pirmąjį pusmetį – suteikta 2,66 mlrd. litų naujų paskolų, t. y. 3 proc. daugiau negu per tą patį laikotarpį pernai.
 
Antrąjį šių metų pusmetį didžiausią dėmesį skirsime didžiausiam banko įgyvendinamam projektui šiemet – planuojamam euro įvedimui Lietuvoje 2015 metais. Šiam įvykiui bankas ruošėsi jau nuo praėjusių metų vasaros, o šiuo metu net 130 banko darbuotojų intensyviai dirba tam, kad užtikrintų sklandų perėjimą prie euro mūsų klientams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)