Jums reikės:

· 2 stiklinių makaronų
· Vieno valgomojo ir vieno arbatinio šaukštelio alyvuogių aliejaus
· 1 skiltelės česnako
· Trijų ketvirtadalių stiklinės čederio ar kito sūrio sūrio
· 4 stiklinių špinatų
· 3 stiklinių pomidorų be odelės
· Valgomojo šaukšto smulkinto raudonėlio
· Pagal skonį – druskos ir pipirų

Gaminimas

Iki 180 laipsnių įkaitinkite orkaitę. Dideliame puode užvirinkite vandens ir išvirkite makaronus (jokiais būdais neleiskite makaronams pervirti). Išvirtus makaronus perpilkite šaltu vandeniu, leiskite nuvarvėti.

Negilioje keptuvėje įkaitinkite valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus, suberkite smulkintą česnaką. Kai tik jis pradės skleisti pikantišką aromatą, išimkite jį iš keptuvės. Į aliejų sudėkite špinatus ir dvi stiklines pjaustytų pomidorų be odelės, troškinkite maždaug keturias minutes, kol suminkštės špinatai.

Dubenyje sumaišykite likusius smulkintus pomidorus be odelės, paskaninkite druska, pipirais bei raudonėliu. Į dubenį sudėkite makaronus ir atsargiai išmaišykite. Dabar galite dėti troškintą pomidorų ir špinatų masę, dar kartą atsargiai išmaišykite.

Suberkite pusę stiklinės čederio ir šaukštelį alyvuogių aliejaus. Gautą masę sudėkite į kepimo skardą. Apkepą pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 15 minučių. Kepinį ištraukę iš orkaitės apibarstykite likusiu sūriu ir pakepkite dar penkias minutes.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją