Kiekvieną dieną važiuoju viešuoju transportu. Kad toje stotelėje, kurioje laukiu autobuso, nėra kažkada buvusio suoliuko lentų, pastebėjau jau seniai, tačiau galvojau, kad tai tiesiog gatvės vandalų darbas ir to nesureikšminau. Vieną dieną atsidūriau kitame miesto gale ir einant link stotelės pamačiau prie jos nugriuvusią senyvo amžiaus moterį.

Ne, ji nebuvo neblaivi ar valkataujanti, tai normali moteris kaip ir daugelis žmonių. Tiesiog ji keliavo namo iš parduotuvės nešina dideliais pirkinių maišais ir laukdama autobuso nusprendė prisėsti ant suoliuko, tačiau čia jo nebuvo. Kaip ir mano minėtoje stotelėje, lentų čia nėra, likę tik rėmai, ant kurių moteris ir bandė atsisėsti, tačiau, galbūt neišlaikius pusiausvyros, nugriuvo.

Padėjus jai atsistoti, pradėjome diskutuoti, kuri dingo suoliukai daugelyje Kauno stotelių? O aš maniau, kad čia tik pas mane jų nėra... Tuomet gavau paskatinimą važiuojant namo pasidairyti, ar išties jų nebėra? Pasirodo, kad tai tiesa, tačiau juk vandalai negalėjo nuniokoti visų suoliukų.

Galbūt senus suoliukus pakeis nauji, tačiau kodėl jie nekeičiami palaipsniui, nuardant senus ir uždedant naujus, o nulupami visi seni ir neaišku kiek laiko bus laukiama naujų? Belieka tik laukti...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!