Aš išgirdusi, kad butas centre, dar paklausiau, ar vieta rami? Ar nebus triukšmo? Šeimininke p. Nijolė patikino, kad vieta labai rami, namas - renovuotas, butas suremontuotas. Atsiuntė man į elektroninį paštą buto ir namo fasado nuotraukas, viskas atrodė puikiai. Pervedžiau avansinį apmokėjimą už vieną parą ir sutariau atvykimo ir išvykimo laiką.

Sutartą dieną nuvykus nurodytu adresu į vietą J.Biliūno g. Pasirodo, namas dar tik renovuojamas, kiemas išraustas, įėjimas į laiptinę - per žvyro krūvas, laiptinėje nėra turėklų. Žinoma, su visa šeima nusivylėme, vyras dar pajuokavo - „ačiū, gyvensim statybu aikštelėje“.

Vis dėlto, draugiškai nutarėme nesigadinti nuotaikos, nes atostogos trumpos, pašokinėsime per smėlio kalnelius prie namų ir nekreipsime dėmesio, juolab kad butas buvo tikrai tvarkingas.

Nuotaiką sugadino kitą rytą nuo 8 val. pradėję po langais dirbti statybininkai ir visi statybos įrengimai, negalėjome net praverti langų, dulkės veržėsi į kambarius, o triukšmas buvo toks, kad net susikalbėti tarpusavyje negalėjome. Paskambinau buto šeimininkei p. Nijolei ir išsakiau pretenziją. P. Nijole buvo labai nepatenkinta, kaip as drįstu reikšti pretenziją.

Bet pati įdomiausia šios istorijos dalis buvo trečia mūsų gyvenimo Palangoje diena, kai paprašiau p. Nijolės atvežti sąskaitą už buto nuomą, ji atvažiavo į butą ir pamatė, kad vienas foteliukas perneštas iš vieno kambario į kitą (atostogavome su vyru ir dviem sūnumis, o foteliukas miegojimui stovėjo miegamajame kambaryje, kur dvigulė lova, tai kad vaikai miegotų atskirai, mes tą foteliuką pernešėme). P. Nijolės pasipiktinimas dėl to foteliuko buvo nenusakomas žodžiais (visą pasipiktinimą įrašiau į diktofoną), ji pasikvietė į butą savo vyrą, šaukė, rėkė, vijo iš buto, grasino, o kai aš pasikviečiau šalia gyvenantį kaimyną (nes mano šeimyna buvo išėjusi pasivaikščioti), kad padėtų man pernešti tą foteliuką, šeimininkai to padaryti neleido ir iškvietė man policijos pareigūnus.

Prisiminimai baisūs, nepamirštami. Žinoma, policijos pareigūnai mano veiksme jokio nusikaltimo nerado, mes tą pačią dieną išvykome namo, bet patikėkite, prisižadėjome daugiau niekada į Palangą kojos nekelti. Tokie „chamiški“, nekultūringi, agresyvūs butų nuomotojai ilgam atbaidė norą atostogauti Lietuvos pajūryje. Grįžusi į namus kitą dieną kreipiausi į Valstybinę vartotojų teisių tarnybą.

O su kokiais kelionių ir atostogų kuriozais esate susidūrę Jūs? Galbūt netikėtumai apkartino ilgai lauktą poilsį? O galbūt, priešingai, suteikė atostogoms smagų prieskonį?

Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Kuriozas“ iki liepos 7 d. Vieno teksto autoriui įteiksime Č. Iškausko knygą „Iki mėnulio. Šių dienų pasaulis pro istorinę prizmę“.

Savo mintimis taip pat galite pasidalinti žemiau: