Mes su žmona taip džiaugėmės, kad mūsų medaus mėnuo (7 dienos) bus ten, kur šilta ir saulėta. Nuskridome, viskas tvarkoje. Atvykome į viešbutį, pasakė, kad tas viešbučio korpusas, kur yra mūsų kambarys, remontuojamas. Pasiūlė kitą kambarį su vaizdu į jūrą. Gerai, sutikome nueiti pasižiūrėti.

Nueinam - per langus jokios jūros nesimato. Klausiam, kur jūra? Patarnautojas išėjo į balkoną, pasistiebė ir per balkono kraštą ranka rodo link jūros, o jos matėsi tik toks lopinėlis, kuris prilygtų degtukų dėžutei. Mes jau pasiutom, pasiuntinukas pamatė, kad esam nepatenkinti. Grįžtam į priimamąjį.

Vėl siūlo kitą kambarį, nueinam, ten dvivietis kambarys, bet atskiros lovos, dar vienas kuriozas, - mes juk jaunavedžiai! Atsisakome. Taip mus vedžiojo po penkis kambarius. Mums jau galutinai atsibodo, pasakėme priimamajame, kad mes šią naktį miegame paskutiniame jų siūlytame kambaryje, o kitą dieną keliamės į kitą viešbutį. Dar paskambinome kelionių organizatoriaus atstovei, papasakojome visas nesąmones.

Palikome savo daiktus priimamajame ir išėjome į paplūdimį. Mums bebūnant paplūdimyje skambina agentūros atstovė, prašo, kad mes nueitume į priimamąjį, viešbutis turi mums pasiūlymą. Nueiname, o jie mums siūlo buto tipo kambarį (miegamasis, bendrasis kambarys ir valgomasis) . Na, tokio pasiūlymo mes jau tikrai neatsisakėme, nors ir vaizdas į baseiną buvo. Taip mums bepoilsiaujant viešbučio administracija kiekvieną vakarą tai tortą, tai šampano, tai vaisių visa stalą mūsų kambaryje palikinėdavo, dar vienos vakarienės metu mūsų vestuvių proga padavėjai fiestą su fejerverkais surengė! Medaus savaitė praėjo kaip medumi patepta, tik pradžia buvo nekokia.

O su kokiais kelionių ir atostogų kuriozais esate susidūrę Jūs? Galbūt netikėtumai apkartino ilgai lauktą poilsį? O galbūt, priešingai, suteikė atostogoms smagų prieskonį?

Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Kuriozas“ iki liepos 7 d. Vieno teksto autoriui įteiksime Č. Iškausko knygą „Iki mėnulio. Šių dienų pasaulis pro istorinę prizmę“.

Savo mintimis taip pat galite pasidalinti žemiau: