Vieną dieną į „Tautmilės prieglaudėlę“ atvyko vyriškis iš Kyviškių prašyti pagalbos ten klaidžiojančiai „kažkieno“ pašautai kalytei. Pats vyras sakėsi negalintis nei pagauti, nei atvežti, nes, anot jo, kalytė niekam nepriklauso, žmonėmis nepasitiki ir arti neprisileidžia. Nors visa tai girdint, misija toli gražu nepasirodė paprasta, o permetus akimis prieglaudos narvus nei vieno laisvo nepamatėm, vis tiek važiavom. Nes kartais nevažiuoti tiesiog negali.

Atvykus, lentpjūvėje dirbantys vyrai jau buvo užspendę kalytę būdoje. Po didelės baimės, nedidelės kovos ir atsisukusios sėkmės Kim netrukus atsidūrė mūsų narve. O tada ilgas ir tiesus kelias į operacinę. Šūvis nebuvo pakankamai taiklus, kad ją pribaigtų, bet jis pakankamai tiksliai sudarkė niekam nereikalingo gyvūno gyvenimą, paversdamas jį dar ir neįgaliu.

Kim teko amputuoti visą priekinę koją... Spėjama, kad pašauta ji išbuvo apie savaitę ir audiniai jau buvo pradėję pūti. Nei šeimininkų, nei šaulio - nė kvapo. Kim vietinių klajojanti be vietos jau buvo matoma apie pusę metų, nuo vienų prie kitų. Ir žinot, kodėl tokios situacijos sunkiausios? Nes vidinis konfliktas tiesiog drasko vidų, tarsi pjaunasi protas su jausmais, o sprendimą - gaivinti ar palydėti anapilin - turi priimti akimirksniu. Ir, žinoma, net suprasdamas, kad suteiktas šansas išgyventi nebūtinai reikš gyvenimą, pasižiūri į jos akis ir pažadi, kad dėl jos padarysi viską. Ar padėsit mums ir Kim?

Ar žinote, kodėl ji Kim? Nes savo prieglaudėlėje turėjom ir Kimą: partrenktą šunį, kurio atsisakė šeimininkai, sužinoję, kad nuo šiol jis turės gyventi su trim kojom, nes vienos išgelbėti nebepavyks. Mes jį išgelbėjom, išsaugojom ir... Jo istorijos pabaiga buvo pati šviesiausia, kokią tik galima įsivaizduoti - jis rado puikius namus! Todėl, Kim, gražuole, mes dovanojam Tau šį vardą kaip talismaną linkėdami ir tikėdami tik geriausios pabaigos! Nes Tu nesi tik taikinys, nes Tu nesi tik šuo...

Kim operacija, žaizdos drenavimas, perrišimai, gydymas pooperaciniu laikotarpiu kainuos ne tik daug fizinių jėgų, bet ir pinigų, todėl labai prašome Jūsų palaikymo už kurį būsime labai dėkingi. Galėdami prisidėti nors po truputį, paaukoti galite į „Tautmilės globa“ sąsk. mokėjimo paskirtyje nurodę „Kim gydymui“.

Norėdami aplankyti Kim, ar pasiūlyti jai kokią kitą pagalbą, skambinkite Tautmilei tel.nr. 8 650 71786 (Vilnius)!