Pasiruoškite miegui

Viliojanti pagunda nueiti miegoti nenusivalius makiažo dažniausiai atsieina gąsdinančia išvaizda iš ryto. Kad to išvengtumėte, nepamirškite kruopščiai nuvalyti odos prieš miegą. Jei negalite niekaip prisiversti atsikelti iš lovos, ant naktinio staliuko laikykite makiažą padedančias pašalinti servetėles ir toniką. Taip pat nepagailėkite pinigų šilkinei patalynei. Jūsų plaukai ir oda iš ryto jums padėkos už tai gražia išvaizda. Taip pat neužmirškite bent vieną kartą per savaitę plauti rankšluosčių ir lovos aptiesalų. Juose esančios bakterijos gali sukelti uždegimines odos reakcijas.

Maitinkite odą

Kruopščiai nuvalytą veidą padenkite drėkinamuoju kremu. Kad oda būtų maitinama nakties metu, galite patepti ją nerafinuotu alyvuogių, arganų, kokosų aliejumi. Kosmetologai tvirtina, kad vakarinė grožio procedūra daug efektyvesnė. Paprastai naktiniuose kremuose būna daugiau maitinamųjų ir drėkinamųjų medžiagų nei dieniniuose. Naktinis kremas sukurtas atsižvelgiant į fiziologinius odos ląstelių mechanizmus: spartina ląstelių regeneraciją ir kovoja su senėjimu. Renkantis naktinį kremą, labai svarbu atsižvelgti į amžių bei odos tipą. Jaunoms merginoms nepatariama piktnaudžiauti naktiniais kremais, išskyrus tuos atvejus, kai oda itin sausa.

Drėkinkite patalpą

Geriausia, ką galite padaryti dėl odos, – drėkinti ne tik odą, bet ir patalpas, kuriose miegate. Oro drėgmė kambaryje turėtų būti tarp 40–60 proc. Palaikyti tinkamą drėgmės pusiausvyrą padeda specialūs drėkintuvai. Jei išlaidauti neketinate, galite apsieiti ir be jų: prieš naktį purkštuvu sudrėkinkite užuolaidas, pastatykite indą vandens šalia radiatorių ar židinio, reguliariai vėdinkite miegamąjį.

Valgykite anksčiau

Norint ryte atsikelti gražiu, nepaburkusiu veidu, paskutinį kąsnį į burną dėkite prieš šeštą valandą. Taip pat ribokite ir vandens kiekį. Stenkitės jo daugiau išgerti dienos metu, o ne prieš miegą.

Pasirūpinkite miego kokybe

Išvaizda ryte priklauso ir nuo miego kokybės. Norėdami gerai išsimiegoti, prisiminkite, jog miegamajame turi būti ramu, tamsu, užtektinai gryno oro. Bent pusvalandį prieš miegą išvėdinkite kambarį. Įpraskite eiti miegoti tuo pačiu laiku. Prieš miegą paskaitykite knygą ar paklausykite ramios, atpalaiduojančios muzikos. Tai gali būti ir įrašyti vandenyno, medžių ošimo garsai, paukščių čiulbėjimas. Miegamajame neturi būti televizoriaus, kompiuterio ar kitų elektros prietaisų. Grožiui naudingiausias miegas tarp 21 ir 24 valandos, nes šiuo laiku geriausiai atsinaujina odos ląstelės.