Lietuvos apeliacinis teismas pirmadienį paskelbė, kad panaikina Vilniaus apygardos teismo sprendimą, kuriuo nuspręsta patenkinti „Microsoft“ ieškinį prieš bendrovę „n5” ir jos vadovą Kęstą Ermaną, administravusius „torrent“ svetainę Linkomanija.net.

Teismo sprendimu nuspręsta ne tik uždaryti portalą, kuriame neteisėtai naudojami „Microsoft“ ženklai, bet ir iš jos įkūrėjų priteisti 120 tūkst. litų žalos atlyginimą. Be to, teismas atsakovams uždraudė naudoti „Microsoft“ ženklus.

Apeliacinis teismas paskelbė, kad šalys nutarė bylą baigti taikos sutartimi, tačiau jos sąlygos yra neviešos, todėl visuomenei nebus skelbiamos.

„Teismas bylą nutraukė, o taikos sutarties sąlygos, saugant komercinę paslaptį, nebus paviešintos“, - sakė teismo atstovė Kristina Petrošienė.

Ji taip pat pažymėjo, kad bylą taikos sutartimi baigusios šalys sutarė, kad dėl to paties ginčo jos daugiau nebegalės bylinėtis.

Anksčiau teismas buvo konstatavęs, kad Linkomanija.net vartotojams sudarė galimybę viešai naudotis „Microsoft“ programomis.

„Iš bylos medžiagos matyti, kad būtent atsakovai inicijavo „Linkomanijos projekto“ vartotojų daromus autorių teisių pažeidimus, turėjo absoliučiai visas galimybes kontroliuoti projekto vartotojus, jų pateikiamą turinį, žinojo apie konkrečius vartotojų vykdomus autorių teisių pažeidimus ir esant reikalui turėjo visas galimybes juos pašalinti”, – yra nusprendęs teismas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (216)