Pasak jos, pieno produktai svarbūs visais gyvenimo etapais, tačiau labiausiai – vaikams ir vyresnio amžiaus žmonėms.

„Paprastai sunkiausia sekasi „priversti“ vaikus suvartoti daugiau pieno produktų. Vienas patikimesnių būdų – plakti pieno kokteilius su vaisiais iš uogomis. Taip bus gaunama reikiamų medžiagų ir iš pieno, ir iš vaisių ar uogų. Geriausia, žinoma, visuomet rinktis sezoninius vaisius ir uogas, nes juose gausiausia naudingų maistingų medžiagų ir vitaminų“, – sako L. Viniarskaitė.

Trys pieno kokteilių receptai

Prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos meistrė, vyriausioji technologė Danutė Gaidelienė pateikia tris pieno kokteilių receptus su sezoniniais vaisiais ir uogomis. 


Arbūzų ir kivi kokteilis su mėtom

2 taurėms teikės:

• 6 vidutinio dydžio kubelių arbūzo
• Dviejų kivi
• Apie 300 ml. pieno (riebumas – pagal skonį)
• Šaukšto medaus
• Cinamono
• Dviejų mėtos šakelių ir dviejų mažų arbūzo skiltelių – papuošimui

Paruošimas:


Arbūzo kubelius be sėklų ir nuluptus kivius meskite į trintuvą ir sutrinkite. Tuomet pilkite pieną, įdėkite šaukštą medaus ir viską išplakite. Kokteilį pilkite į taures. Kad jis vaikams atrodytų dar gardesnis, apibarstykite kvapiu cinamonu, ant taurės šono „užmaukite“ skiltelę arbūzo, papuoškite kokteilį mėtos šakele. Patiekite su vaikų mėgstamos spalvos šiaudeliais.

Kaulavaisių kokteilis su jogurtu ir dribsniais

2 taurėms teikės:

• 4 nektarinų ar persikų
• Pusės stiklinės natūralaus jogurto
• Stiklinės pieno
• Šaukšto medaus
• Žiupsnelio avižinių ar penkių gūdų dribsnių
• Citrinos skiltelės papuošimui

Paruošimas:

Nektarinų ar / ir persikų skilteles meskite į trintuvą ir sutrinkite. Pilkite pieną ir jogurtą, dėkite šaukštą medaus ir viską išplakite. Pilkite į vaikų mėgstamas taures, užberkite ant kiekvienos po žiupsnelį dribsnių. Įkiškite šiaudelį ir ilgą šaukštą. Stiklinę papuoškite plona citrinos skiltele.

Vanilės skonio braškių ir persikų kokteilis

2 taurėms teikės:

• Maždaug 8 braškių
• 2 persikų
• 1,5 stiklinės pieno
• 6 šaukštų vanilinių ledų

Paruošimas:

Braškes ir nektarinus sutrinkite trintuvu, pilkite ledus ir pieną ir viską išplakite. Pilkite į taures su spalvingais šiaudeliais. Ant kiekvieno jų būtinai užmaukite po braškę su žaliu lapeliu.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)