Man įėjus į kabiną su dukra, kai pradėjau žymėti biuletenyje kandidatus, staiga prilėkė moteris, viena atskirai sėdėjusi prie balsadėžės, nepagarbiai stvėrė dukrą už rankos raumens ir pakeltu tonu surėkusi, kad „kabinoje privaloma būti po vieną“, ištempė jėga mano vaiką lauk, stvėrė už kabinos užuolaidos ir man prieš nosį su pykčiu užtraukė, taip pažemindama prieš kitus žmones ir mane, ir dukrą.

Su minėta moterimi susiginčijome, ji, kol žymėjau biuletenyje savo pasirinktus kandidatus, dar stovėjo už užuolaidos ir aiškino man taip pat pakeltu tonu, kad „balsavimo įsatymai yra aukščiau už viską“, taip toliau blaškydama mano dėmesį. Išėjome su dukra nusiminusios, o vaikas - dar ir pilnomis akimis ašarų.

Esu vieniša mama, auginanti vaiką viena, todėl nepilnametės dukros niekur vienos namuose kaip ir neturėčiau palikti, be to, ir neturiu su kuo palikti. Nejaugi tikrai mūsų respublikos rinkimų įstatymai reglamentuoja, kad tėvai, turėdami nepilnamečių vaikų, būdami kartu su jais ir juos nusivesdami į rinkimus, turėdami tikslą ugdyti pilietiškumą, lieka kalti bei pažeminti viešai prie visų? Nejaugi vaikas negali būti kartu su mama? Tai gal vertėjo tada man likti namuose, nevykdyti savo pilietinės pareigos, nes tokiu atveju mano vaikas - LR rinkimuose priešas, kuris brutaliais veiksmais šalinamas nuo mamos kuo toliau? (...)

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Pastebėjai pažeidimą rinkimų metu? Fiksuokite tai ir siųskite el. pašto adresu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Pažeidimas“! Nufilmavote pažeidimą? Kelkite vaizdo įrašą čia. Siųsdami vaizdelius būtinai nurodykite balsavimo apygardą ir apylinkę.