Jei dėl čempionato gerumo spręsti dar anksti, tai bent jau savo grožiu jis tikrai turėtų būti vienas įspūdingiausių – ir ne tik kova bei įvarčiais, bet ir žiūrovėmis.

Skelbiama, kad bent keleriose rungtynėse turėtų apsilankyti teniso žvaigždės Viktorija Azarenka ir Marija Kirilenko bei Sočio olimpinių žaidynių didvyrė Darija Domračeva.

Viena geriausių pasaulio tenisininkių 24-erių metų Viktorija Azarenka (WTA-4), kuri 2012 m. buvo pakilusi į pirmą planetos reitingo vietą, mėgsta ledo ritulį.

Kai tik būna gimtinėje, ji lankosi Minsko „Dinamo“ klubo, dalyvaujančio Kontinentinėje ledo ritulio lygoje (KHL), rungtynėse. Taigi galima neabejoti, kad jei tik ras laisvą dieną savo įtemptame grafike, ji būtinai užsuks palaikyti ir nacionalinės Baltarusijos komandos.

Beje, būdama 14-os metų ji gyventi į Arizoną, JAV, išvažiavo padedama garsaus rusų ledo ritulio vartininko Nikolajaus Chabibulino, šiuo metu atstovaujančio Edmonto „Oilers“ klubui. Jis yra jos motinos draugės vyras.

Baltarusijos sostinėje bus ir Rusijos ledo ritulio rinktinės lyderio Aleksandro Ovečkino 27-erių metų sužadėtinė ir pagrindinė gerbėja Marija Kirilenko (WTA-35).

Kai tik turi galimybę, M. Kirilenko, kuri 2011 m. buvo pakilusi į penktos WTA reitingo vietos, palaiko savo širdies draugą Vašingtono „Capitals“ ekipos mačuose NHL lygoje.

Apskritai sportininkų pora dažnai lankosi kartu įvairiuose renginiuose ir mielai dalinasi savo nuotraukomis socialiniuose tinkluose.

Tuo metu 27-erių metų pasaulio biatlono žvaigždė ir triskart Sočio olimpinių žaidynių čempionė D. Domračeva čempionate sirgs už savo tautiečius baltarusius.

Pati būdama žiemos sporto atstove D. Domračeva neslepia savo aistros ledo rituliui.

„Kol kas A. Lukašenka man dar nesiūlė žaisti ledo ritulio. Bet kas ten žino, gal kada nors ir sužaisiu. Man patinka ši sporto šaka. Tiesa, ant pačiūžų aš – kaip karvė ant ledo“, – tikino ji.

Primename, kad D. Domračevai po Sočio olimpiados prezidentas A. Lukašenka surengė įspūdingą sutikimą ir apipylė dovanomis.

D. Domračevai buvo suteiktas Baltarusijos didvyrės titulas. Be to, už tris aukso medalius jai atiteko ir 450 tūkstančių JAV dolerių (1 mln. 125 tūkst. litų) premija.

Čempionate dalyvaus 16 rinktinių, suskirstytų į dvi grupes po 8. Į ketvirtfinalį pateks po 4 geriausias abiejų grupių komandas.

A grupė: Švedija, Čekija, Kanada, Slovakija, Norvegija, Danija, Prancūzija, Italija.

B grupė: Suomija, Rusija, JAV, Šveicarija, Vokietija, Latvija, Baltarusija, Kazachstanas.

Baltarusija pasaulio ledo ritulio čempionato metu atsisakė vizų režimo ir nereikalaus jų iš pirmenybių dalyvių bei žiūrovų iki 2014 m. iki gegužės 31 dienos. Maža to, Lietuva supaprastino įvažiavimo į šią šalį tvarką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)