Vietoje potencialaus septynerių rungtynių maratono – vos trijų mačų, o gal ir dar trumpesnis sprintas.

„Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ krepšininkai santykius šįsyk aiškinsis pusfinalio serijoje iki dviejų pergalių, kuri penktadienį prasidės „Siemens“ arenoje. LKL reguliarųjį sezoną laimėjusios ir dabar namų aikštės pranašumą turinčios sostinės ekipos strategas D. Adomaitis pusfinalio pradžios laukia nusiteikęs optimistiškai.

„Pasiruošimas vyksta gan sklandžiai. Suprantame, kad tai yra pusfinalis, kad priešininkas – „Žalgiris“, o serija yra trumpa, klysti neturime teisės. Bet kažkaip ypatingai neakcentuojame šio mačo. Treniruotėse galima sugalvoti daug naujovių, bet manau, kad tokiose dvikovose vienas svarbiausių yra psichologinis aspektas“, – svarstė specialistas.

– Kalbant apie psichologiją, kurią komandą turėtų slėgti didesnė įtampa? – paklausėme D. Adomaičio

– Mes jaučiamės užtikrintai. Žaisime namuose, kur šiemet rungtyniaujame tikrai gerai, beveik visada laimime. O „Žalgirį“ nugalėjome ir jų pačių arenoje. Tad niekas mūsų labai neturėtų slėgti.

– Bet „Lietuvos rytas“ neturi Eurolygos A licencijos kaip kauniečiai, todėl rizikuoja kitais metais nepatekti į stipriausią Europos lygą.

– Žinokite, apie tai visiškai negalvojame. Mūsų mintyse – tik pirmosios pusfinalio rungtynės, kurių nekantriai laukiame. Manau, jos gali nulemti ir serijos baigtį.

– Kuriai komandai palankesnė trumpesnė nei įprastai serija?

– Sunku pasakyti. Jei tokioje pačioje situacijoje galėtume sužaisti ir trumpą, ir ilgą seriją, tuomet žinočiau, kas geriau. Bet esame pasiruošę tokiai situacijai.

– Jūsų nuomone, ar šansai perimti titulą iš „Žalgirio“ geresni nei pernai?

– Manau, taip. Dabar mes turime tikrai pajėgesnę komandą nei pernai. O daug kas sako, kad „Žalgiris“ yra labai susilpnėjęs, nors aš drįsčiau paprieštarauti. Vis dėlto ten žaidžia ir esami, ir buvę, ir, tikiuosi, būsimi rinktinės žaidėjai. Bet, kaip ir sakiau, pasitikime savimi, turėsime namų aikštės persvarą ir, viliuosi, tribūnos bus pilnos.

– Ar buvo žaidėjų, su kuriais asmeniškai kalbėjotės apie artėjančias rungtynes?

– Taip. Aš manau, kad kiekvienam kartais reikia priminti dalykus, kuriuos jis turi žinoti. Trenerio darbas būti įkyriu. Su kuo kalbėjausi ilgiausiai? Na, su visais bendraujame profesionaliai, žaidėjai yra motyvuoti, patys domisi, be to, neseniai ir žaidė su „Žalgiriu“.

– Kurie krepšininkai provokuos Šarūną Jasikevičių ir kitus žalgiriečius, kad šie gautų nesportinę arba techninę pražangą?

– Cha. Provokacijomis neužsiimsime, žaisime krepšinį.

S. Babrauskas: neaišku, kiek čia mūsų liks toje Eurolygoje žaisti

Savo ruožtu, „Lietuvos ryto“ kapitonas Steponas Babrauskas, kalbėdamas apie LKL pusfinalyje laukiančius uždavinius, išskyrė „Žalgirio“ įžaidėją Justiną Dentmoną.

„Žalgiris“ visą sezoną turi savo lyderį, pelnantį daugiausiai taškų – J. Dentmoną. Manau, jis toks bus ir šioje pusfinalio serijoje. Amerikietį labai sunku stabdyti, nes jis vis tiek sumes savo 15 taškų kaip Eurolygoje, kur ir žaisdamas prieš Madrido „Real“ pelnydavo daugiau nei 30 taškų. Stengsimės jį bent pristabdyti“, – pažymėjo puolėjas.

Komandų galimybes patekti į finalą jis vertina 50 su 50. S. Babrausko žodžiais, serija bus tokia trumpa, kad laimės tie, kurie labiau norės ir kam geriau seksis.

Tiesa, nors pergalė atrodo reikalingesnė garantuotos vietos kito sezono Eurolygoje neturinčiam „Lietuvos rytui“, ekipos kapitonas šio fakto nesureikšmina.

„Mums ir taip svarbu laimėti LKL, nekalbant apie Eurolygą. Juk neaišku, kiek čia mūsų išeis ir kiek liks toje Eurolygoje žaisti“, – sakė S. Babrauskas.

Dvikova tarp „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ penktadienį Vilniuje prasidės 19 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)