Sugedo kuro siurblys. Situacija ne iš maloniųjų - pats eismo pikas, aplinkui pilna irzlių vairuotojų, o sugedau pačioje nedėkingiausioje vietoje blogiausiu paros metu. Įjungiau avarinį signalą, telefono adresų knygutėje pradėjau ieškoti draugų, kurie galėtų nutempti į nuošalesnę vietą. Pro langą - vien tik piktai dėbčiojantys žvilgsniai... Ir taip eismas vos juda, o čia dar automobilis vieną eismo juostą užtvėrė.

Staiga lygiagrečiai privažiavo policininkų automobilis. Pareigūnas klausia - kas nutiko, kodėl eismą trukdai? Sakau, kad sugedau, laukiu, kol privažiuos pagalba nutempti. Tada jis pasiteiravo, ar mano automobilis yra su mechanine pavarų dėže. Papurčiau galvą - automatas. Sako, tempti netempsim, bet padėti nustumti į šalį - ne problema.

Tas, kuris klausinėjo, išlipo iš automobilio, likęs vairuotojas įjungė švyturėlius, pastatė automobilį skersai visų eismo juostų ir užtvėrė kelią. Tuo metu mes dviese su kitu policininku sugebėjom nustumti mano automobilį (automobilis nelengvas - sveria 2 tonas) į autobusų stotelę. Tokiu būdu atlaisvinome eismo juostą, o aš niekam netrukdydamas sulaukiau pagalbos, kol mano automobilį nutemps į saugią vietą.

Nespėjau įsidėmėti nei tų šaunių pareigūnų pavardžių, nei jų automobilio numerio, bet likau Jiems dėkingas už netikėtai suteiktą pagalbą kelyje.