Savo aštrius pastebėjimus dėl šalyje įsivyravusios tradicijos modelius keisti į garsias šalies moteris išsakė ir modelių agentūros „Modilina“ savininkė Jolanta Sadauskienė. Anot pašnekovės, Lietuva šiuo aspektu yra išskirtinė. Čia kiekviena gali būti manekene, bet mados srityje daugybe metų besisukanti moteris teigia, tai ir tai turi būti įrodyta: „Turi būti patirtis, darbai, atstovaujančios agentūros. Direktoriumi irgi ne kiekvienas gali būti. Juk reikalaujamas išsilavinimas, diplomas. Kiekviena save gerbianti įmonė nesamdys žmogaus, neturinčio tinkamo išsilavinimo. Tačiau Lietuvos dizaineriai ima bet ką. Toks lietuviškas fenomenas. Visos eina podiumu, bet tikrai jos nėra manekenės“.

Šie komentarai neprasprūdo pro akis kolekcijos modeliu tapusiai dainininkei ir TV laidų vedėjai Oksanai Pikul-Jasaitienei:

„Ot lietuviais gimę nemokame nekomentuoti, purvais drabstytis, kitų darbų nenuvertinti. Lietuvoje tik tie, kas kritikos strėles svaido, tampa populiarūs ir gauna to trokštamo pigaus dėmesio? Ko gero, modelių agentūros bankrutuoja! Pigūs tie jūsų modeliai, mes brangiau kainavome. O mums, ne modeliškų figūrų moterims, labai patiko. Būsiu modeliu! Nebemadinga apkarusi kartis! Madinga sportuojanti, putlutė, normalaus sudėjimo moteris! Ir ne visi privalo laikytis mados pasaulio sukurtų taisyklių! Kaip kas nori, taip tas dirba! O žmogaus darbą ir pastangas žema nuvertinti! Straipsnyje minimi tik finansai… Neužteko pinigų, turtingų vyrų žmonos… Giliai užslėpta problema su finansais. Atsiprašau, kad atimame iš jūsų brangų užsiėmimą ir darbą. Tik kad loti, tik kad loti… Ką gi daugiau veikti“, – socialiniame tinkle į trečiadienį naujienų portale DELFI publikuotą straipsnį „Pavargo nuo bunkių, pikulių ir turtingų vyrų žmonų ant podiumo: mada turi būti rodoma ant modelio, o ne ant bet ko“ sureagavo moteris.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)