Regis, vienintelis Šiaurės Amerikos Nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) žaidėjas turnyre turi gerbėjų ir Pasaulinėje antidopingo agentūroje (WADA).

Po šeimininkų pergale 2:1 pasibaigusios dvikovos su Didžiąja Britanija D. Zubrus antrą sykį per trejas rungtynės turėjo lankytis dopingo kontrolės kambaryje. Anot kontrolierės iš Šveicarijos, puolėją atsitiktine tvarka pasirinko kompiuteris, bet lietuvių vyriausiasis treneris Berndas Haake dėl tokio sutapimo gerokai susinervino ir išrėžė savo nuomonę kontrolieriams į akis.

Aikštėje D. Zubrus plušėjo negailėdamas jėgų ir prie komandos laimėjimo prisidėjo ne tik įvarčiu bei rezultatyviu perdavimu, bet ir pasiaukojama gynyba.

„Esu labai pavargęs, praleidau daug laiko aikštėje, daug reikėjo dirbti savo zonoje. Dabar reikia pailsėti ir ruoštis kitoms rungtynėms“, – DELFI paklaustas apie savijautą po įnirtingo mūšio su britais, sakė puolėjas.

Gelbėjo vartininkas

Susižavėjimo D. Zubraus žaidimu neslėpė nei Lietuvos rinktinės atstovai, nei jos varžovai.

„D. Zubrus buvo lemiamas faktorius. Jis yra nuostabus žaidėjas, jis pakeičia situaciją aikštėje“, – Naujojo Džersio „Devils“ klubo ledo ritulininką liaupsino Didžiosios Britanijos ekipos treneris Dougas Christiansenas.

„Britai sunkiai dirbo visas rungtynes, dažnai laimėdavo dvikovas vienas prieš vieną, bet Dainius tai kompensavo. Šis mačas buvo puiki ledo ritulio reklama“, – pažymėjo B. Haake.

Vis dėlto rungtynių didvyrio laurais D. Zubrus šįkart turėtų pasidalinti su pirmą ekipos įvartį pelniusiu puolėju Arnoldu Bosu ir oponentus į neviltį variusiu vartininku Mantu Armaliu.

Beveik visą akistatą pirmavę lietuviai didžiąją jos dalį atsimušinėjo nuo britų atakų. Ritulį į vartus šeimininkai metė 15-a, o jų priešininkai – 23-is kartus. „Pramušti“ M. Armalį jiems pavyko tik sykį.

„Jei britai būtų pirmavę, galbūt rungtynės būtų vykusios kitaip. Mūsų laimė, kad Mantas neįtikėtinai saugojo vartus“, – Švedijoje augusį žaidėją gyrė B. Haake.

„Žinojome, kad britai visada atlieka labai daug metimų. Sulaukiau didelės gynėjų pagalbos: man reikėjo tik sekti ritulį ir jį atmušti, o kiti žaidėjai juo jau pasirūpindavo. Visi dirbo kaip žvėrys“, – komandos draugams dėkojo pats M. Armalis.

21-erių vartininkas dar prieš pasaulio čempionato I diviziono B grupės turnyrą pasirašė sutartį su į Švedijos elitinę lygą sugrįžusiu Stokholmo „Djurgardens IF“ klubu. DELFI paklaustas, ar nepaskubėjo išsirinkti naujos darbovietės, puikų žaidimą varžybose Vilniuje demonstruojantis žaidėjas dėl to nesuko galvos.

„Galvojau, kad gal reikia tai padaryti po čempionato, bet man tai tik išėjo į naudą: dabar galiu atsipalaiduoti ir žaisti nesirūpindamas, kokiame klube reikės rungtyniauti“, – svarstė M. Armalis.

Džiūgauti neskuba

Antrą pergalę per trečią susitikimą iškovojusi Lietuvos rinktinė turnyro lentelėje tuo pačiu aplenkė britus – savo tiesioginius konkurentus kovoje dėl medalių – ir pakilo į trečią vietą.

Ketvirtadienį B. Haake auklėtiniai žais su autsaideriais laikomais rumunais, o šeštadienį užbaigs pasirodymą pirmenybėse maču su kroatais.

Pergalė prieš Rumuniją beveik garantuotų lietuviams mažiausiai bronzos apdovanojimus, bet nei žaidėjai, nei treneriai jų sau ant kaklų dar nekabina.

„Kišenėje dar neturiu nė vieno medalio, juos reikia užsidirbti. Pasidžiaugsime kelias valandas ir reikės užmiršti šias rungtynes. Pirmavome, vyrai žaidė labai pasiaukojančiai, bet buvo labai sunku. Ne itin gerai sužaidėme, nerealizavome labai daug progų. Reikės truputėlį padirbėti, pakalbėti tarpusavyje ir pataisyti tas klaidas“, – sakė D. Zubrus.

„Dar niekas nebaigta, laukia dar vienos sunkios rungtynės. Rumunus labai gerbiame, nes jie visada nustebina“, – perspėjo B. Haake.

Trečiadienį Rumunijos komanda išties buvo per plauką nuo staigmenos rungtynėse su Kroatija, kurias pralaimėjo tik po pratęsimo ir baudinių serijos 3:4 bei uždirbo savo pirmą tašką turnyre.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)