Jei norite greito efekto – pasinaudokite paprastu ledo kubeliu ir juo švelniai braukite veido oda. Ledo kubelis šaldys odą, tuomet poros susitrauks. Vis dėlto tai tik laikinas efektas.

Norint turėti mažesnes poras, reikia naudoti prausiklius, kurių sudėtyje yra ramunėlių ekstrakto. Toks prausiklis ne tik ramina odą, bet ir padeda pašalinti negyvas odos ląsteles. Jei poros yra užsikimšusios, rinkitės priemones su salicilo rūgštimi. Jos padeda sumažinti riebalinių liaukų veiklą, todėl oda mažiau išskiria riebalų.

Daugelis moterų, norėdamos sumažinti išsiplėtusias poras, griebiasi šveitiklių. Taip, jie padeda, tačiau šiurkštus odos šveitimas gali tik padidinti odos riebalų išsiskyrimą, todėl riebią odą reiktų šveisti švelniais šveitikliais. Poras taip pat padeda mažinti reguliariai atliekamos molio kaukės.

Norint pamatyti jų efektą, reikia tokias procedūras daryti mažiausiai du kartus per savaitę. Nepamirškite gerti daug vandens, kad organizmas išliktų hidratuotas. Vanduo ne tik pagerins odos išvaizdą, sumažins porų dydį, bet ir padės išstumti toksinus iš organizmo.