Būtent šių dalykų aš išmokau gimdamas.

Ypač didžiuojuosi tuo, kad atidumas, dėmesys, pagalba ir visi patarimai, kurių aš, mama ir tėtis sulaukėme pirmosiomis dienomis ligoninėje, kilo iš profesinio entuziazmo, šypsenos buvo tikros, o ne sušildytos užantyje slepiamo vokelio.

Deja, bet būtent vokelis buvo pagrindinė tema, kuria su mama artėjant mano gimimui norėjo kalbėti didžioji dalis artimųjų, draugai ir pažįstami. Visi turėjo patarimų, kurių pagrindinė mintis – bus labai blogai, jei neduosi. Skyrėsi tik siūlomi būdai ir sumos.

Noriu nuvilti skeptikus – gimdymą priėmusi atsitiktinė gydytoja ir dvi akušerių pamainos buvo puikiausi ir švelniausi žmonės, kokius buvo galima sutikti. Jų gera nuotaika užkrėtė mamą, o profesionalumas lėmė, kad gimiau sveikas ir stiprus.

Buvau visai mažytis ir turėjau keliauti į naujagimių skyrių, tačiau mane nors trumpam uždėjo mamai ant krūtinės ir leido mudviem susipažinti. Vėliau, tėčiui paprašius, šiltai apklotą palydėjo į palatą – arčiau mamos, nors tai budinčiam personalui reiškė papildomų žingsnių koridoriuje vis patikrinant, ar man viskas gerai.

Ir nė viena per kelias dienas sutikta, naktį pažadinta ar kvailiausiu klausimu užklupta akušerė neatsisakė padėti – nesvarbu, ar tai buvo užpakaliuko plovimas vidurnaktį, ar pagalba prižadinant mane paryčiais pažįsti, ar kitos jaunuosius tėvelius užklupusios bėdos ir iššūkiai.

Ir netgi išvykstant, kai vėlavome užleisti savo privačią palatą (ją taip pat gavome tiesiog paprašę, kai atsilaisvino, be jokių paslėptų dovanų, tiesiog sumokėję reikiamą sumą į ligoninės kasą), niekas neskubino ir netgi atnešė mamai vėlyvus pietus, kad nereikėtų namo tuščiu skrandžiu keliauti. Tad po penkių dienų ligoninėje atsisveikinome su personalu kaip su geriausiais bičiuliais.

Tikiu, kad ir ateityje man ir mano kartos žmonėms kyšių nebereikės. Aš greitai augu – netrukus į darželį, mokyklą, o kur dar mažos ligos ir vizitai į polikliniką. Dar parašysiu, kaip man sekasi naujame pasaulyje be kyšių!

Noriu padėkoti VšĮ Vilniaus miesto klinikinės ligoninės Akušerijos ir ginekologijos klinikos pirmojo gimdymo skyriaus ir Naujagimių skyriaus personalui. Neminėsiu konkrečių pavardžių, jas tegul linksniuoja mamų forumų dalyvės. Tikiu, kad jei likimas būtų lėmęs patekti kitu metu, pas kitą gydytoją, patirtis būtų tokia pat šauni. AČIŪ ir gražių Jums visiems dienų!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Savo patirtimi galite pasidalinti žemiau arba el.paštu pilieciai@delfi.lt: