1. Prieš plovimą užuolaidas kruopščiai iškratykite, kad visos ant jų esančios dulkės ir purvas neįsigertų į audinį jį mirkant.

2. Stipriai išteptas užuolaidas pamerkite į karštą vandenį su koncentruotu druskos tirpalu: į penkis litrus vandens reikia dėti keturis valgomuosius šaukštus druskos. Užuolaidas šiame tirpale laikykite nuo penkių iki šešių valandų.

3. Iš tiulio pasiūtas užuolaidas plaukite skalbimo mašina, pasirinkdami švelnų režimą. Jeigu norite užuolaidas išbalinti, skalbdami papildomai įpilkite specialios balinimo priemonės, kurioje nėra chloro.

4. Kad tiulio užuolaidas po plovimo būtų lengviau išlyginti, geriausia skelbti jas sulanksčius iki nedidelio stačiakampio. Jeigu užuolaidas plaunate skalbimo mašinoje, tuomet taip sulankstytą užuolaidą įdėkite į specialų skalbiniams skirtą maišelį.

5. Jeigu norite, kad užuolaidos būtų akinamai baltos, jas kruopščiai išskalaukite ir pamerkite į šaltą sūrų vandenį, į kurį įlašinta du-trys lašeliai briliantinės žalumos. Sūrus vanduo suteiks užuolaidoms būtiną standumą, o briliantinė žaluma – sniego baltumą.