Naujame ofise, netoli „Siemens“ arenos, jau dirba apie 450 žmonių. Iš viso „Barclays“ atstovybėje Lietuvoje dirba 1265 darbuotojai. Iš viso sudaryta apie 60 komandų. Iš Lietuvos dirbama su 140 tūkst. kolegų kasdien.

Per paskutinius metus įmonė Lietuvoje sukūrė naujas 486 darbo vietas.

73 proc. darbuotojų yra jaunesni nei 30 metų. Darbuotojų amžiaus vidurkis – 29 m. 12 proc. darbuotojų darbas „Barclays“ yra pirmasis. Įmonėje dirba apie 5 proc. užsienio šalių piliečių, 20 skirtingų tautybių.

„Barclays“ technologijų centre Lietuvoje dirba 29 proc. moterų, 71 proc. - vyrų. 50 proc. praktikantų pasiūlomas pastovus darbas.

DELFI primena, kad visai neseniai „Barclays“ pranešė, kad Lietuvoje pradės veikti naujai atidarytas žmogiškųjų išteklių centras, kuriam vadovauja Mariano Andrade Gonzalez. Pastarasis pasakojo, kad Lietuvoje įmonės darbuotojai bus atsakingi už „Barclays“ darbuotojų informacijos administravimą bei personalo vadybos funkcijas.

Šiuo metu naujame centre jau dirba 65 darbuotojai. Per šiuos ir ateinančius metus komandos skaičių tikimasi išauginti iki 80 darbuotojų.

Laikinai VšĮ „Investuok Lietuvoje“ vadovo pareigas einantis Arvydas Arnašius teigė, kad „Barclays“ buvo pirmasis ledlaužis Lietuvoje patraukiant užsienio investuotojų dėmesį.

„Tai buvo sniego efektas pritraukiant investuotojus“, - pabrėžė jis.

Iš viso Lietuvoje šiuo metu yra apie 50 užsienio paslaugų centrų, kuriuose dirba apie 10,5 tūkst. darbuotojų. 2013 m. įvykdyti 7 nauji plėtros projektai. Per 2014 m. įsipareigota sukurti 570 papildomų darbo vietų.

Pagrindiniai investuotojai į paslaugų centrus – Didžioji Britanija, JAV ir Skandinavijos šalys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (154)