„Volkswagen“ gamintojai čia žada triukšmingai švęti 40-ąjį „Golf“ gimtadienį, kurį lankytojams primis ir su „Golf GTI“ lenktyniavusių pasaulio čempionų autografai. Savo numylėtinius demonstruos ir parodoje užsiregistravę įvairių Volswagen klubų nariai.

Legendinio „Volkswagen Golf“ keturiasdešimtmetis – iškili automobilių istorijos sukaktis. Ją pažymėdami „Volkswagen Classic“ technikos paveldosaugininkai pravėdins Volfsburgo ir Osnabriuko Volkswagen technikos muziejų fondus ir parodys keletą unikalių eksponatų, tarp jų – ir vis dar važiuojantį, vieną pirmųjų nuo konvejerio nuriedėjusį pirmosios kartos „Volkswagen Golf“.

Šiuo metu gaminama jau septintoji „Volkswagen Golf“ karta, o pasaulyje parduota jau daugiau nei 30 mln. šio modelio automobilių.

Specializuotame prekybos paviljone bus prekiaujama įvairiomis originaliomis autodalimis, skirtomis senoviniams ir šiaip praeitų laidų automobiliams. Šią prekyvietę papuoš kitas unikalus „Volkswagen“ techninio paveldo egzempliorius – maksimalios komplektacijos „Golf I“, akivaizdžiai demonstruojantis, kad net ir senovinis automobilis gali turėti plačias papildomo komplektavimo ir suasmeninimo galimybes.

„Volkswagen“ stende susitikimą su gerbėjais surengs legendinis Vokietijos lenktynininkas Hansas-Joachimas Štukas. Legendines pergales pelnęs įvairių klasių automobilių ir net sunkvežimių lenktynėse jis iki šiol turi ir važinėja su pirmosios kartos „Golf GTI“.

Kitas traukos centras – ypač galingų „vabalų” ekspozicija, kurioje demonstruojami sportiškai patobulinti legendinių lenktynių nugalėtojai, padidintos galios eksportinės versijos, galingi demonstraciniai automobiliai ir konceptai. Seniausias eksponatas – 1956 metų „Mille Miglia” lenktynių dalyvis, o jauniausi – net 225 AG galios 2000–ųjų laidos New Beetle RSI ir Volkswagen E-Bugster (2012 m.pademonstruotas „vabalo” stiliaus galingo elektromobilio konceptas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)