Sostinės „derbis“ netikėtai pasibaigė ryškia LEU „Šviesa-Eglė“ kolektyvo pergale rezultatu 39:29 (20:13). Tai buvo LEU rankininkių vos trečioji pergalė čempionate.

Nugalėtojoms net 14 įvarčių pelnė Rita Repečkaitė, 6 – Asta Čižaitė, Grėtė Morkvėnaitė ir Indrė Norvilytė po 5.

SM „Tauras-Vilniaus kolegija“ komandai 9 taiklius metimus atliko Greta Kavaliauskaitė, 7 – Inesa Verbovik, 4 – Eglė Burakauskaitė.

„Nuo pat rungtynių pradžios ryžtingų veiksmų ėmėsi LEU „Šviesa-Eglė“ komanda ir iškart išsiveržė į priekį rezultatu 4:1. Varžovės pabandė pakreipti įvykių eigą sau palankia vaga, bet nepavyko. „Eglaičių“ komandoje lyg iš natų rungtyniavo Asta Čižaitė ir Rita Repečkaitė. Po Astos perdavimų Ritai laisvai belikdavo tik nuginkluoti priešininkių vartininkę.

Šis puikiai tą popietę veikęs duetas pelnė net dvidešimt įvarčių, daugiau nei pusę visos komandos pasiektų įvarčių. Pagrindinis pergalės „variklis“ buvo LEU „Šviesa-Eglė“ ekipos motyvacija siekti tik pergalės, nes joms ypač reikalingi taškai kovoje dėl ketvirtosios vietos čempionate, tuo pačiu ir kelialapo į pusfinalį.

Tuo tarpu SM „Tauras-Vilniaus kolegija“ komandai jau šis susitikimas nieko nelėmė, todėl ir nusiteikimo žūtbūtinei kovai nebuvo“,– kiek netikėtą rezultatą komentavo dvikovos inspektorius Grigorijus Gutermanas.

Šiomis rungtynėmis SM „Tauras-Vilniaus kolegija“ ekipa jau baigė Lietuvos moterų rankinio čempionato reguliarųjį sezoną. Jos surinkusios 21 tašką užsitikrino antrąją vietą. Čempionate pirmauja Kauno „ACME-Žalgiris“ (27tšk.) kolektyvas.

Bene labiausiai laukiama paskutinių reguliaraus sezono rungtynių, kur sekmadienį kausis dėl paskutinio kelialapio į pusfinalį Vilniaus LEU „Šviesa-Eglė“ ir Šiaulių SM „Dubysa-HC Urtvida“ komandos. Vilnietėms užtektų lygiųjų, jei žinoma prieš tai šiaulietės nugalėtų „ACME-Žalgiris“ klubą, nes sostinės atstovės turėtų geresnį tarpusavio įvarčių skirtumą.

Turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1.Kauno „ACME-Žalgiris“141310551:41427
2.Vilniaus SM „Tauras-Vilniaus kolegija“161015549:52321
3.Kauno raj. HC „Garliava SM-CASCADA“15717519:50615
4.Vilniaus LEU „Šviesa-Eglė“153111460:5187
5.Šiaulių SM „Dubysa-Urtvida“141211444:5624

Artimiausios čempionato rungtynės įvyks penktadienį, kur Kauno sporto halėje „ACME-Žalgiris“ žais su HC „Garliava SM-CASCADA“ komanda. Šalies čempionės „ACME-Žalgiris“ šeštadienį Šiauliuose susitiks su vietos rankininkėmis, o pastarosios sekmadienį Vilniuje susikaus su„eglaitėmis“. Šiuo susitikimu ir bus užbaigtas Lietuvos moterų rankinio čempionato reguliarusis sezonas. Pirmieji pusfinalio susitikimai numatyti balandžio 5 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)