Pirmadienį susisiekus su pilotu, šis patvirtino susitaręs su „Oscar“ pirkėjais. Latvijoje kurtas automobilis iškeliaus į Mongoliją, kur jį nusižiūrėjo būsimi Dakaro ralio naujokai.

„Šiemet lenktyniaudami Dakare atkreipėme į save dėmesį. Pirkėjai mano, kad tokia technika juos tenkins, be to, jie gaus ir visą mūsų patirtį bei žinias. O mums patiems dabar nėra kito pasirinkimo kaip tik žengti į priekį ir ieškoti geresnio automobilio“, – DELFI sakė B. Vanagas.

Sumos, už kurią parduotas 2013 ir 2014 metų Dakaro raliuose lietuviškam ekipažui tarnavęs „Oscar“, jis neatskleidė, tik teigė, jog gautos lėšos bus panaudotos naujam automobiliui. Beje, vienas „Oscar“ B. Vanago autoparke dar yra likęs – juo lenktynininkas 2009 metais dalyvavo ralyje „Šilko kelias“.

Anot B. Vanago, dėl naujo pirkinio šiuo metu vedamos derybos su trimis gamintojais: „Toyota“, „Ford“ ir „Mini“.

Pastarieji automobiliai iki šiol diktavo madas visam Dakaro ralio peletonui, bet kitąmet „Mini“ veikiausiai turės rimtą konkurentą.

Užsienio žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, jog grįžti į Dakaro ralio trasas ruošiasi „Peugeot“ kompanija, formuojanti naują gamyklinę komandą. Teigiama, kad prancūzų gamintojai jau šį mėnesį oficialiai paskelbs apie bandymus, kuriuose esą turėtų dalyvauti tokios Dakaro ralio žvaigždės kaip prancūzas Stephane'as Peterhanselis, ispanas Carlosas Sainzas ir Ginielis de Villiersas iš Pietų Afrikos Respublikos.

Su „Peugeot“ komanda taip pat siejami katarietis Nasseras Al Attiyah bei devyniskart pasaulio ralio čempionato (WRC) nugalėtojas Sebastianas Loebas iš Prancūzijos.

Jei „Peugeot“ išties susigriebs prestižinių lenktynių grietinėlę, patekti į „Mini“ automobilius aptarnaujančią „X-raid“ komandą teoriškai turėtų būti kiek paprasčiau nei anksčiau.

Į Dakaro ralį „Peugeot“ grįžtų po 25 metų pertraukos. 1987-1990 metais prancūzų gamintojų komanda, vedama suomių pilotų Ari Vataneno ir Juhos Kankkuneno, keturis kartus iš eilės triumfavo bendrojoje įskaitoje.

Žiniasklaidoje taip pat pasirodė gandų, jog apie sugrįžimą galvoja ir kita Prancūzijos kompanija „Citroen“.

Dakaro ralis Pietų Amerikoje vyks kitų metų sausį. Primename, jog šių metų maratono automobilių įskaitoje B. Vanago ir šturmano iš Baltarusijos Andrejaus Rudnickio ekipažas užėmė 35-ą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)